מיקום העברה של הכימוטרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

20/11/2017 | 17:05 | מאת: דורון

שלום לגבי סרטן המעי הגס עם גרורות לריאה וגוש גדול הרופאים עשו חתך ומשם צינורית אשר דרכו מעבירים את הכימו שואל מדוע לא דרך הווריד הרי גם אפשר דרך הוריד?

מצטער אבל לא ברור לי מה זה ה"חתך ומשם צינורית וכו". קרוב לוודי אתה מדבר על ליין מרכזי - יש שמות כמו היקמן, פורט-קט, פיק-ליין. הם ליינים שמחוברים ישרות לורידים גדולים. זה הדרך הכי טוב לקבל טיפול. אם נותנים דרך וריד קטן כל פעם זה צורב מאוד עם סיבוכים קשים. נשמה לי דורון שזה מה יש לו אז הכול בסדר.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול