דופק מהיר בהתעוררות משינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

06/04/2013 | 19:17 | מאת: תום

שלום, כבר תקופה שאני חווה מידי פעם דופק מהיר וסחרחורות בהתעוררות משנת לילה מלאה. הדופק מהיר עוד לפני שאני קם מהמיטה או מרים את הראש ולא זכורים לי חלומות או חרדות שיכולים להיות קשורים. עוצמת התחושה ומשך הזמן עד שעוברת משתנה (בערך שעה בדר"כ), אך מתארכת כשנדרשת ממני פעילות מאומצת מיד עם הקימה. נדמה לי שהתופעה קורת רק כשהיקיצה אינה טבעית. אני בן 24, תזונה צמחונית (קרוב לטבעונית), ואין לי בעיות הידועות לי. תוכל להסביר לי במה מדובר ולהציע פתרונות? תודה.

עלייה בדופק בעת ההתעוררות בבוקר הינה טבעית ועיתים יכולה להיות מורגשת באופן משמעותי. מה שאחינו סביר הוא משך הזמן שבו את חשה את התופעה. לאור מאפייני תזונתך הייתי מתחיל הברור בבדיקות דם כולל ספירה , ברזל, ויטאמינים. אנא פני לרופא המשפחה

01/12/2020 | 01:40 | מאת: חנה

אשמח לדעת מהשואל אם מצא פתרון לבעייתו. אני סובלת ממצב זה כ- 6 שנים. עשיתי בדיקות אקו לב מאמץ הולטר, דם (ויטמינים לא בדיקות מלאות ) הולטר לחץ דם. מצאו רק 3 הפרעות קצב למרות שלדעתי בד"כ יש יותר . אותו לילה ישנתי עם ההולטר לב רק 4 שעות. אז זה לא נתן תמונה מלאה. המכנה המשותף שבלט לי בשאלה של הבחור ושלא שמעתי עליו מאנשים נוספים שזה נמשך פרק זמן של כשעה עד שאפשר לקום מהמיטה. ואם במהלך השעה הזו ארדם שוב, אז הכל חוזר חלילה ושוב אצטרך לחכות. מצב ממש סיוט.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות