שינה לא רציפה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

26/01/2013 | 09:23 | מאת: נועה

llliornfljnsdlfknAL:SDKNvLFNjjngjwnglLLlllioשלום, מאז שאני זוכרת את עצמי-לא הייתי ישנה לילה שלם רצוף. אך בתקופה האחרונה המצב החמיר, אני מתעוררת בממוצע כל שעה-שעה וחצי בלילה. חשוב לציין-אני עובדת במשמרות,אך מקפידה לישון מס' שעות נורמלי. כלומר,הולכת לישון ב-7 בערב וקמה ב-2 בלילה. עוד אוסיף,במשך היום אני שותה די הרבה משקאות קפאין,אך מפחיתה לקראת שעת השינה. ולעיתים אני אוכלת משהו די קטן אבל עם כמות סוכר גבוהה סמוך לשעת השינה. האם יש לכך השפעה? בנוסף,ייתכן ומוחי מוטרד מעט,אך לא במחשבות טורדניות מדי. אני מניחה שלרוב בני האדם ישנם מחשבות טורדניות במידה כזו או אחרת. אשמח מאוד מאוד לעזרה. תודה רבה!

שינה באופן קבוע בשעות הערב והלילה המוקדמות ועירנות בשעות הלילה האחרות הינה בניגוד לתזמון השינה הרגיל כפי שהוא מתרחש ע"י השעון הביולוגי ולכן אין פלא שאיכות השינה שלך גרועה. בד"כ מומלץ שלא לבצע למעלה משתי משמרות לילה. את השלמת השינה העיקרית לאחר המשמרת מומלץ לבצע בשעות הבוקר או הצהריים ולא בשעות הערב. השלמה נוספת תבוצע ע"י תוספת שעות שנת לילה ביום שלאחר המשמרת. אגב, צריכת סוכרים חופשיים לפני השינה איננו מומלץ כיבן שהוא עצמו עלול להיות גורם מעורר בטווח של כשעתיים לאחר ההרדמות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות