מיואש- שינה לא טובה ולא רציפה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

10/03/2018 | 12:34 | מאת: אלמוני

היי, בן 35. תמיד ישנתי לא טוב אבל בתקופה האחרונה ממש החמיר עד שהרופאה רשמה לי אמביאן (לפני כחודש). הבנתי שהחומר הזה ממכר מאד ולכן הפסקתי ותופעות לוואי איומות של הגמילה -אי אפשר להירדם. מכל מקום הבעיה שלי היא שינה לא רציפה (מתעורר למשל ב4 בבוקר בפתאומיות, חוזר לישון אבל זה קוטע את הרצף), גם לוקח לי זמן להירדם. האמת שעם הכדור ישנתי ממש טוב אבל אני לא רוצה להתמכר+ זה לפעמים עשה תחושה של עקצוצים כאלה ביום למחרת בלילות שלא ישנתי 7 שעות+ גרם למעט עייפות ביום למחרת באופן פרדקוסלי. היתי במעבדת שינה ב2013- לא מצאו בעיה (כלומר אין לי בעיה בנשימה או משהו). מה אפשר לעשות? השינה הקטועה הזו הורסת לי את החיים-אני לא מצליח לתפקד בעבודה, אני לא מצליח ללכת למכון כמו פעם (היתי נוהג לעשות 4 פעמים אירובי בשבוע 45 דק באמצעי שבוע-היום אני פשוט לא מסוגל פיזית ! עייף, כל הזמן עייף). רופאת המשפחה כאמור לא יודעת מה לעשות חוץ מלדחוף לי כדורים שכאמור התמכרתי אליהם בתקופה של 20 יום בלבד-למי אני יכול לפנות? קניתי וליראן זה גם לא עוזר. אני משתגע כבר ואני גם על סף זה שיפטרו אותי מהעבודה.אגב היתי אצל פסיכולוג (כי אמרו לי שזה נפשי)- לא פתר כלום. עדיין המשכתי להתעורר בלילוץ. אני בסך הכל רוצה לישון רצוף. לגבי היגנית שינה- אני גר בממ"ד אין בעיה מהבחינה הזו למעט רעש שלפעמים עושים לי השכנים אבל זה סיבה אוביקייטיבת ואני עובר דירה גם ככה בקרוב תודה

על פי התיאור שלך מדובר באינסומניה כרונית. הטיפול בהפרעה בדרך כלל מורכב עם צפי לשיפור הדרגתי. בדרך כלל ניתן לשלב טיפול תרופתי עם טיפול באמצעות CBTI. שהוא טיפול קוגניטיבי. לגבי שאלת הטיפול בכדורי שינה צריך לדעת שחסך שינה מזיק יותר מכדורי שינה.

12/03/2018 | 12:26 | מאת: אלמוני

למי אני יכול לפנות? טלפון?

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות