דום נשימה בשינה........

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

13/02/2018 | 23:22 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בן 29, גובהי 1.81 ומשקלי 69 ק"ג, כך שברור לי שאיני המועמד הקלאסי לOSA. מזה כ8.5 שנים שאני סובל מהפסקות נשימה בשינה. הדבר לא הובהק לחלוטין במעבדת השינה שכן אני לא מצליח להרדם בה. ניסיתי את כל משפחות כדורי השינה, מבנזודיאזפינים, דרך צירקדין, אמביין וכולי - כולם הרעו את שנתי מאד. מבחינתי הדבר מובהק מאד - איני הולך לישון לחוץ (בהתאם גם לעתות לחץ אין שום השפעה על איכות השינה שלי) ואין בי שום ספק לגבי שלוות הנפש שלי. שנתי מחריפה באופן ברור מאד כאשר אני ישן על הצד או על הגב - ואיכותה מוטבת מאד כאשר אני מצליח לשמר שינה על בטני. לאחרונה שאלתי מכשיר CPAP שאני עוד מנסה להסתגל אליו (משום מה מכאיב לי באזור הצלעות). בדו"חות שהפקתי ממנו נכתב שבעתות בהן ישנה שינה מובהקת (בהן גם המכשיר נכנס למוד של העלאת הלחץ באופן אוטומטי) ישנן הפסקות נשימה - הן מבניות והן מרכזיות. 1. מהי מידת האמינות של מכשיר CPAP בניטור הפסקות נשימה ואופיין? האם יכול להיות שהתופעה אצלי היא באמת CSA או אפילו שילוב של שתי התופעות? 2. האם במידה וישנו דום נשימה מרכזי - טיפול הבחירה ממשיך להיות CPAP או שמא עדיף לעבור לשימוש בBIPAP? 3. לאחר כאבי גב חמורים אובחנה אצלי אקטזיה דורלית בין אס1 לאל4 (18 מ"מ לעומת 21 מ"מ). קראתי שניתן להקל על תסמיניה בעזרת Uramox ושכדור זה יעיל גם להקלת דום נשימה מרכזי - האם אתה ממליץ על כך ובמידה וכן, איזה רופא יכול לרשום לי כדור שכזה לנסיון? אשמח לכל עצה בעניין, שכן בעיות השינה הללו מחרבות את חיי. תודה רבה, ליאור

הפרעת נשימה בשינה מאובחנת על ידי בדיקת שינה. תחושה אידית של הפסקת נשימה מחנק ועוד תחושות אחרות אינן מביאות לאבחנה ולכן במקרה שלך אנחנו עדיין במצב של נפרעה ללא אבחנה וקשה להתייחס לשאלה הטיפולית. אם אתה מצליח לישון על cpap אין סיבה שלא תצליח לבצע מעבדת שינה באיכות סבירה ואף טובה. צצליץ לל לבקש הפניה לבדיקת שינה נוספת ולבצע הבדיקה במכון שינה . יש לבקש בדיקת שינה מלאה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות