ניתוח טחורים

דיון מתוך פורום  טחורים

03/09/2013 | 20:43 | מאת: יאיר

שלום יש לי טחורים חיצוניים דרגה 3-4 ופיסורה שמופיעה לעיתים. עברתי טיפול בinfra red אך מהטיפול המצב רק החמיר. שני רופאים המליצו לי על ניתוח. לאחר טיפול סימפטומטי הכולל אמבטיות, נורמלקס וניפדיפין, כעת המצב הרבה יותר טוב, אך למרות זאת הרופאים המליצו על ניתוח. שאלתי היא : האם כדאי לבצע את הניתוח, או להמשיך לשמור על אורח חיים שמרני ולהמנע מניתוח? זה דחוף כי כבר נרשמתי לניתוח, אבל לאחר שקראתי על ההחלמה ממנו, ועל סיכויי החזרה אני מתחיל לחשוב פעמיים. תודה רבה!

09/09/2013 | 17:06 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך ניתוח טחורים אינו דחוף אלא במקרים של דימום מסיבי שאינו פוסק אני מניח שמדובר על ניתוח פיסורה וטחורים ביחד ובכן לגבי הפיסורה הצורך בניתוח נקבע ע"י הסיבוכים של הפיסורה - היצרות פי הטבעת - והניתוח שנקרא LIS נושא בחובו סיכון של פגיעה בשליטה לגבי נוזלים ניתוח טחורים כולל כריתה של רקמת הטחורים (2-3) ואכן החלמתו קשה ממושכת וכואבת - במידה ומדובר רק בטיפול בטחורים - ללא היצרות - אפשר להציע לך טיפול בשיטת HAL

מנהל פורום טחורים