הפרעה כפייתית ?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

17/01/2016 | 15:57 | מאת: אורחת

שלום אני בצ 18 התחלתי לאחרונה טיפולי שיניים , אין לי מושג למה אבל כל פעם אני מוצאת דרך אחרת לשחק בשיניים להרוס אותם כאילו , אני מנדנדת אותם חזק דוחקת אותם שוחקת אני עושה כל פעוה שיכולה לגרום נזק , למה אני עושה זאת אני ממש במצב לא נעים ולא טוב אני כל היום סביב זה אני בוכה בגלל זה אני מרגישה ממש רע אני מנסה להפסיק אבל כאילו אני לא שולטת בזה בבקשה תפנה אותי לאיזה מקום שיעזור לי אני מיואשת :(

שלום אורחת, הסימפטום הוא אכן כפייתי ובדרך כלל בבדיקה מתגלים סימפטומים כפייתיים נוספים שאולי אינך מאבחנת אותם ככאלה. הטיפול המומלץ הוא שילוב בין תרופה ממשפחת SSRI (כגון פרוזק) ובין טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT). תוכלי גם להיעזר בספר המצוין "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון בהוצאת "מודן". בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות