שמירת רמת נקיון גבוהה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/11/2015 | 00:38 | מאת: רם

נולדתי עם בעיית עור, היו לי שומות רבות עך הגוף, היתביישתי להחשף, ולא יצרתי מצב לזוגיות כלל, בגיל 30+ קיבלתי טיפול ממומחה לעור עם תרופה חדשנית שהורידה את כל השומות ללא ניתוח, אז כבר הייתי מעל גיל 30, נוצרה אצלי תופעה שאני נגעל ממישהו שיש לו שומות או נגעים בעור, מחשש שיתפתחו לי שוב נגעי עור אני מקפיד על סטריליות, מה זה אומר? שאני מישתמש באלכוהול 95% כדיי לחטא ידיים למשל , או חפצים חדשים שאני נוגע בהם, כשאני יוצא החוצה או הולך למקום מסוים, הבגדים ילכו לכביסה מידיית, אין מצב שאשים אותם בארון, אם מישהו יבוא אליי, אחרי שילך אחטא את הכסא שישב עליו, אין מצב שארשה למישהו לשבת על המיטה שלי ואחר כך אשן בה כש על המצעים מה שעבר לשם מבגדיו, אני מבין שהפחד הזה מלחזור להיות עם נגעים בעור, מקשה את החיים שלי, אבל קשה לי לחשוב שאוכל להסתדר ללא הספירט לחיטוי, מה ניתן להגיד לי על זה? תודה

שלום רם, לפי תיאוריך, אתה סובל מהפרעה כפייתית-טורדנית קלאסית (OCD): http://www.giditherapy.co.il/?p=242 אינני ממהר לאבחן דרך הפורום, אך המקרה שלך כל כך קלאסי שאינו מותיר מקום לספקות. הטיפול שנחשב "שילוב מנצח" במקרים כמו שלך הוא טיפול תרופתי ע"י תרופות ממשפחת SSRI שמותאם ע"י פסיכיאטר וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. ההיבט ההתנהגותי המתבקש במצב שאתה מתאר הוא חשיפה (יש הנוהגים חשיפה הדרגתית, מן הקל אל הכבד למצבים שמפחידים אותך) ויש הנוהגים ב"הצפה" (לקפוץ ישר למים העמוקים ולעשות, תוך כדי ליווי המטפל, את מה שהכי מפחיד אותך). עוד על הגישה תוכל לקרוא בספרם המצוין של עדנה פואה ורייד וילסון "די לאובססיה" בהוצאת "מודן". הייתי מתחיל מהטיפול התרופתי כדי שתגיע לטיפול הפסיכולוגי עם רמת חרדה נמוכה יותר המאפשרת עבודה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות