תרופות המעכבות ניצול חוזר של סרוטונין במוח

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/10/2011 | 22:18 | מאת: Mr D

גדי, האם יש תוספי תזונה / תרופות ללא מרשם לעיכוב ניצול חוזר של סרוטונין במוח?

23/10/2011 | 00:28 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום Mr D, הייתה תרופה בשם היפריקום פרפוראטום, הידוע גם בכינוי St. John's wort , שהייתה ללא מרשם וכיום היא חייבת במרשם (רמוטיב). הדעות על יעילותה חלוקות - מחקרים בגרמניה טענו שהיא יעילה כמו SSRI סינתטי ומחקרים אחרים דיווחו על יעילות פחותה בהרבה או חוסר יעילות כלל יחסית לקבוצת פלסבו. קיימת טענה, ומחקר מועט התומך בכך חלקית, שאומגה 3 יעיל נגד דיכאון, כמובן לא ברמה של תרופה. מומלץ להעדיף פחמימות מורכבות על פני פחמימות פשוטות. פחמימות מורכבות הנמצאות בבננה, דגנים, קמח מלא וכד' אמורות להעלות את הסרוטונין לאט אבל בטוח לעומת פחמימות פשוטות כמו סוכר שמעלה את הסרוטונין מהר אך לזמן קצר ואז חלה ירידה דראסטית המורגשת כהחמרה בדיכאון. סרוטונין נמצא גם באבקת קקאו ובחמאת קקאו (שוקולד). לגבי כל התוספים יש לסייג את הדברים משום שידוע שהם מכילים סרוטונין, אך לא ידוע בוודאות שהם חודרים מעבר למחסום דם-מוח (body-brain barrier), בעוד שהתרופות גורמות לכך שהסרוטונין הקיים במילא במוח יעבור בצורה מהירה יותר. פעילות גופנית אירובית עשויה להעלות את רמת האנדורפינים ובכך להפחית את הדיכאון למספר שעות. בניגוד לחסידי השיטות השונות, האמצעים הנ"ל עוזרים בדיכאון קל בלבד - ולא בדיכאון קשה, אם כי התמדה בפעילות גופנית אירובית עשויה לגרום לכך שהמטופל יזדקק למינון נמוך יותר של נוגדי דיכאון. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות