דיכאון מתמשך ושאלת טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

08/03/2018 | 06:03 | מאת: כוכבי

שלום, אני בן 28. סובל מדיכאון מתמשך שהתפרץ בעקבות התקף חרדה בהודו לפני כשש שנים (על רקע שימוש בסמים). במהלך השנים האחרונות נראה כלפי חוץ שעשיתי התקדמות, אני בזוגיות טובה, מסיים תואר ראשון אך המועקה והפחד מצלים על חיי כל הזמן. מבחינתי איני יודע באיזה מצב אהיה מחר ואני תמיד מועד לפורענות. אני מפחד וחרד למצבי. אני פוחד לקחת תרופות גם בגלל חשש שזה יחמיר את מצבי ( יש לי תחושה פסימית שמהיותי אדם חושב יתר על המידה אהיה מאלו שהתרופות מחמירות את מצבן), בנוסף, פוחד שטיפול תרופתי לא יעזור לי ואז אשאר ללא פיתרון כלל. אני יודע הדחקתי הרבה במהלך השנים האחרונות ומרגיש כאילו יש לי מה לפתור לפני לקיחת תרופות, שמבחינתי נחשבות לפיתרון קצר ובעצם ״פלסטר״. על איזה טיפול היית ממליץ לי ? ומה דעתך על טיפול תרופתי במקרה שלי ? תודה !

שלום כוכבי, פרט לדיכאון המתמשך נשמע שאתה סובל גם מחרדה ודאגנות, המלוות צורך עז בשליטה ואתה נוטה יתר על המידה לחטט בעצמך: http://www.giditherapy.co.il/?p=234. בכל טיפול שלא יהיה תצטרך להפקיד את עצמך באופן חלקי וזמני בידי המטפל ולשתף פעולה וזה מחייב ויתור זמני וחלקי על שליטה. הייתי מתחיל מטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) משולב בטיפול תרופתי המעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI, למשל ציפרלקס) שיותאם ע"י פסיכיאטר. אפשר לנסות גם ללא הטיפול התרופתי, אך קיים חשש שתהייה חרדתי ודאגני מדי מכדי לשתף פעולה. לא הייתי נכנס לטיפול פסיכודינמי הכרוך בחיטוט בעבר ובסיבות בגלל נטייתך לחיטוט עצמי. כמובן שאלה קווים מנחים כלליים מאוד והטיפול חייב להיות מותאם על סמך הכרות אתך ועם אישיותך הייחודית. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות