אשמח לעזרה לגבי טיפול בהפרעת ROCD

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

20/02/2018 | 18:53 | מאת: ד'

לאחר כ3 וחצי חודשים אשר אני יוצא עם בת זוגתי, התחלתי לסבול מROCD, בדיוק אותם תסמינים אשר פרסמת באתרך. אכן פניתי לפסיכולוגית אשר אימתה שאני אכן סובל מROCD. היא אמרה שאנחנו נעבור טיפול CBT אשר בסופו של דבר זה יעזור לי להפחית את המתח והחרדה ואגיע למצב שאוכל לקבל החלטות לגבי המשך הקשר. (יש לציין שכל קשר שניסיתי להתחיל ישר הייתי פוסל מכיוון שההפרעות של הROCD היו מנצחות, הפעם החלטתי להלחם) אני ממש לא מעוניין לאבד את הקשר הזה, אך כל השאלות והספקות הטורדניות שמתלוות אלי והדאגות שלא עוזבות אותי במשך היום ממש מפחידות אותי שזה באמת יגרום לי לסיים את הקשר. הייתי מעוניין לדעת אם CBT באמת יכול לעזור לי לפתור את הבעיה? האם יום יגיע והחששות יעלמו ואני אוכל לחיות באושר עם בת זוגתי? לגבי טיפול תרופתי, האם CBT יכול להפחית את החרדות ללא טיפול תרופתי? האם זה אפשרי בלי? בת זוגתי ממש עושה לי טוב, אני ממש מאושר איתה, אבל בגלל כל השאלות שעולות לי וכל הספקות והדאגות אני מוקף בחרדות אינסופיות שאין לי חשק לכלום. אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות תודה מראש

שלום ד', טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הוא אכן טיפול הבחירה הראשון הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD) ובתוך כך גם Relationship OCD, כלומר, כאשר נושא האובססיות סובב סביב ספקות ולבטים באשר להתאמת בן או בת הזוג. לפי הקווים המנחים לטיפול ב-OCD של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני (שנכתב מן הסתם ע"י רופאים פסיכיאטרים), טיפול תרופתי הוא תנאי הכרחי, אך אם ההפרעה מסתכמת רק בספקות בדבר הזוגיות ואין כל אובססיות וקומפולסיות ("טקסים" או בדיקות חוזרות ונשנות של בחורות אחרות, למשל) ואם לא היו כאלו בעבר, הייתי ממליץ לנסות כחודשיים את הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי ללא טיפול תרופתי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות