סיוע דעה אחרת מפרופסור אחר

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

17/10/2017 | 15:30 | מאת: איש

בן 39 סובל מחרדות כבר כ15שנה OCD ללא טכסים,GAD בפעם הראשונה עבר לאחר שהייתי אצל פסיכאטר ונתן לי ציפרלקס 20 מ"ג וקלונקס0.5 היה לי מצוין 5 שנים לפני 5 שנים היתה נפילה של כ4 חודשים עקב לחצים בעבודה העלנו את הקלונקס ל1.5 עבר תוך כדי המשברים התחתנתי יש ילדים עובד הכל בסדר עשיתי תואר וכו' אולם הפעם כבר שנה וחצי מאז פטירת סבתי שהייתה חשובה לי כל הזמן חרדות ואובססיות שמזמן כבר לא קשורות אליה מאז ניסינו מספר ניסיונות לטיפולים תרופתיים ציפרלקס קלונקס סרקוול 100מ"ג בלילה אחכ במקום סרקוול בלילה 5 מ"ג אריפליי 5מ"ג ביום עכשיו התחלנו ציפרלקס,קלונקס,סרקוול ובבוקר וולבטרין 300מ"ג לאחר שהייתי על 150 מ"ג כחודשיים עדיין מרגיש רע מאוד עובד וקם בבוקר בקושי וחרד מאוד לאבד את האישה והילדים סה"כ כמה זמן ניתן לראות אדם ירוד אין לי תמיכה דווקא מהאישה מבחינתה היא רוצה גבר רגיל לא מוכנה להכנס לזה במקרה הטוב.. מפחד גם כי בעת גירושין חלילה לא אוכל לשלם מזונות הוצאה לפועל כלא וכו' וכו' מה עוד ניתן לעשות כדי שהגל הזה יעבור?!

שלום איש, מתיאוריך אני מבין שטופלת בעיקר, ואולי רק, תרופתית ומבחינה זו נוסו אפשרויות שונות שעזרו לתקופות לא מבוטלות. אדגיש שאינני רופא, אך בהחלט ניתן ורצוי להשלים את הטיפול התרופתי ע"י טיפול פסיכולוגי, כאשר מבין הגישות השונות, טיפול קוגניטיבי-התנהגותית (CBT) הוא היעיל ביותר ב-OCD וגם ב-GAD והשילוב בין שיטת טיפול זו וטיפול תרופתי נחשב שילוב מנצח. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות