קשה לי במציאות של היום

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

14/07/2017 | 17:49 | מאת: מישהי

שלום רב אני בת 46 נשואה סליחה מראש על אורך המכתב בשנים האחרונות קרוב ל3 שנים אני לא עומדת בחוויות היום יום במציאות של ימינו /חיינו למשל אם אשמע על פיגוע עם הרוגים המחשבה על ההרוגים ומשפחותיהם גם שאני לא מכירה לא יניחו לי לרגע כל הזמן אחשוב איך ברגע התהפך עולמם ואיפה זה תפס את ההורים אחים נשים ואיך זה שבאותו יום כל האנשים ממשיכים כאילו לא קרה כלום למשל בבוקר שקמים לפיגוע ובקבוצות הווצאפ כולם כותבים בוקר טוב בוקר נפלא בוקר מקסים וכו...... א י שואלת את עצמי האם אכן זה בוקר טוב איפה כולם????? יש משפחות שנהרסות נכון שהזמן עובר וממשיכים עם החיים אבל כל כך מהר ואז עם אותו מקרה אסחף לסידור הבית שמא חלילה ידפקו גם לי בדלת במציאות של היום זה לא פוסח על אף אחד בלי הבדל של גזע מין דת או גיל אם תאונות אם פיגועים אם דברים שלא חושבים עליהם אני דואגת שהבית יהיה נקי מחשש שיקרה משהו ונבית לא מסודר עוד דוגמא כשנורא חם או גשום אני לא מפסיקה לחזוב על החיילים וחסריי הבית זה מפריע לי בכל שעות היום ויש לי ייסוריי מצפון שאני במזגן והם בחוץ אני לא ישנה טוב בלילה עוד דוגמא השבוע נתקלתי במישהו שמנגן ויש לו שלט שהוא זקוק לתרומות לא היה לי כסף קטן עד שפרטתי וחזרתי הוא לא היה וחשבתי לעצמי איזה לילה אעבור היום כל הזמן חשבתי עליו ואפילו חשבתי למה לעזאזל לא נתתי לו את השטר של 100 שקלים אבל אז אני הייתי נשארת ללא כסף ואז תוך כדיי הליכה כאילו משמיים נתקלתי באותו בחור כל כך שמחתי סיפרתי לו הכל הוא התרגש וחיבק אותי ואני נשמתי לרווחה ואכן ישנתי האם באמת זה משהו שהוא לא בסדר??? משהו שמצריך טמפול ??? אני מכירה את עצמי אני אישה עם לב טוב רחמניה אבל האם זה חריג?? אנא עזרתכם

שלום מישהי, בקריאה אנושית, לא מקצועית, האכפתיות שלך מאוד מרגשת. מבחינה קלינית, לעומת זאת, יש בעייתיות שאינה קשורה כל כך בתנאים הסביבתיים הקשים שאת מתארת אלא יותר במבנה האישיות שלך. את מתארת מצב שבו משהו לקוי בהדחקה שלך, כלומר, את מודעת לדברים שבדרך כלל אנשים מדחיקים כדי להמשיך בחייהם. למעשה, יש כאן גם דיכאון במידה מסוימת, עם נטייה בולטת להאשים את עצמך (כמו במקרה עם הנגן ברחוב) וגם הפרעה טורדנית-כפייתית ( OCD ) שמתבטא בסידור ובניקיון הקפדני של הבית כדי למנוע אסון. את שואלת אם המצב "מצריך" טיפול. אני לא חושב שהוא "מצריך" במובן זה שלא נראה לי שיקרה לך משהו יותר גרוע ממה שקורה עכשיו, אך טיפול בהחלט יכול לעזור לך להגיע לאיכות חיים הרבה יותר טובה. נראה לי ששילוב בין תרופה ממשפחת ה-SSRI (השכיחה ביותר בשימוש היא ציפרלקס) שמעכבת ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח ובין טיפול פסיכולוגי בעיקר בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT) היה יכול לעזור לך מאוד. הטיפול התרופתי נחשב תנאי הכרחי בטיפול ב-OCD שבלעדיו יהיה קשה מאוד להגיע לתוצאות בטיפול הפסיכולוגי. התרופה גורמת ל"אדישות מבורכת" במקרה שלך שתהווה תשובה לחשיבה הקטסטרופלית (הציפייה המתמדת לאסונות) והטיפול הפסיכולוגי ייתן לך כלים שבמשך הזמן אם תתרגלי אותם תוכלי להפחית את המינון של הטיפול התרופתי, בפיקוח פסיכיאטר. עד כמה זה חריג? השכיחות של OCD בעולם היא 1.1%-1.8%, כשנשים נוטות לסבול מההפרעה קצת יותר מגברים , והשכיחות של דיכאון מהסוג שאת מתארת הוא בסביבות 1.5% מהאוכלוסייה, כשנשים סובלות ממנו פי 2 יותר מאשר גברים, אם כי ההערכה היא שכ-20% מהאוכלוסייה סבל, סובל או יסבול מדיכאון לפחות פעם אחת בחיים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות