החמרת כאב עם קאנביס רפואי

דיון מתוך פורום  כאב

07/05/2016 | 18:34 | מאת: חולת 2 crps

שלום רב לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים קרסול שמאל נגררה והשתפשפה בחוזקה בכביש תחת משקל של האופנוע עליו רכבתי . רק לאחר שנה אבחנו אצלי "עצב כלוא" למרות שמספר חודשים לפני עברתי בדיקת emg ושם התגלתה אצלי פגיעה בעצב הפרונאלי השטחי. עברתי ניתוח לשחרור הדביקוית מרובות שעזר לי בדיוק לשבועיים ואז חזרו הכאבים פי כמה.. התחלתי טיפול תרופתי עם ליריקה שעזרה לתקופה זלדיאר, טרמדקס,ועוד כמה שילובים שלא הועילו יותר עברנו לאוקסיקונטין שעזר מאוד אך הגמילה הייתה נוראית ביותר ולאחר אינספור ניסיונות עם כל תרופה אפשרית התחלתי קאנביס רפואי שמאוד מאוד עזר לי ולפני 3 חודשים זה נהיה ממש נוראי הרגל התחילה לשנות צבעים רגישות מטורפת אפילו עם נייר היה רק נוגע מעט כאב אינסופי בצקות בחלק האחורי של הרגל איבוד תחושה באצבעות כף הרגל ובגב כף הרגל .חשוב לציין שכל הזמן הזה רק אורתופד והנירולג טיפלו בי כי תור למרפאת כאב היה רק לעוד שנה . מצבי החמיר וחזרתי לאורתופד שניתח אותי שהוא החליט על כריתת עצב spn וענפיו . באחד מביקורי אצל הנירולוג שראה שיש החמרה נשלחתי בדחיפות לרופא כאב במרפאה , עם המלצה לעשות בלוק עצבי .לאחר שיחה ובדיקה מקיפה הרופא החליט שיש חשד גבוה לcrps והזריק לי לידוקאין ומספר הזרקות גם עם דיפרוספאן הם הפחיתו את הכאב משמעותית לפחות ל8 שעות שבמהלכם עישון הקאנביס ירד משמעותית . למזלי רופא הכאב כל כך רצה לעזור ועשה לי כל יומיים(ועדיין ממשיך) בלוקים חוזרים של העצב . החודש כמות הקאנביס נגמרה לי לפני הזמן(40 גר) לכן הוספנו קלונקס אגב שעוזר מאוד, משחת לידוקאין שאני יכולה למרוח אותה רק אחרי שהוא עושה לי בלוק.יום חמישי הרופא עשה לי בלוק ב12 בצהריים והוסיף עוד חומר כי הזריקה הבאה תהיה רק עוד חמישה ימים היום יום שבת שלושה ימים אחרי בלוק עם סיגריה אחת של קאנביס רפואי ביום ועדיין הבלוק משפיע עלי כמובן עם טיפות טרמדקס קלונקס . השאלה שנורא מטרידה אותי האם יכול להיות שקנאביס מחמיר לי את הכאב? כי אף פעם בלוק לא החזיק לי יותר מיום אשמח לתשובה .. תודה מראש

08/05/2016 | 14:37 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, על פי התיאור מדובר על תסמונת CRPS עקשנית לטיפול. במקרה כזה, יש לנסות שילוב של שיטות שונות, לרבות, חסם עצבי אזורי יחד עם פיזיותרפיה. השפעת הקנאבים אינה צפויה ויש לנסות לבדוק האם לא יותר טוב ללא קנאביס. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב