כאבי גב עם הקרנות לרגליים

דיון מתוך פורום  כאב

17/11/2018 | 00:50 | מאת: רני

מזה 5 שנים סובל ממספר בעיות ומוקדי כאב 1-כשאני נעצר לאחר הליכה קצרה (5-10 דקות),במשך מספר דקות אני לא מצליח לכופף את הגב יותר מ30 מעלות. 2-פעם בשבוע יש לי התקף כאב מגב תחתון צד ימין לכיוון הטוסיק ומשם לירך שוק וכף הרגל(הרגשת עקצוץ,נימול,שריפה). 3-לעיתים התקפי כאב חריפים היותר במפרק ירך ימין ובשוק ואני הופך ממש צולע עד זעם יעבור. בהתקפי כאב אני מתקשה ללכת יציב,לפעמים מתן שתן משתבש וזה מגיע לרמות של צליעה על הרגל. מלבד זאת,לאחר עמידה ארוכה או הליכה יש לי בכף רגל ימין כאבי תופת כך שממש כואב לדרוך על הרגל. בכף הרגל אצלי יש פלטפוס,פרונציה וקריסה של העקב .וישנו ליקוי בחיבור הגיד לעצם שמעל קשת כף הרגל ,ואותו אזור של חיבור הגיד לעצם מתנפח לי וכואב מאוד. ממצאי mri 2-l3 בלט דיסק לטרלי משמאל L3-l4 בלט דיסק לטרלי משמאל L4-L5 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם מרכיז דיפוזי מימין L5-S1 רטרוליסטזיס קל חוליה L5 ובלט דיסק דיפוזי משיק לשק הדוראלי ולמוצא ההיקפים של s1. L4-5 בלט דיסק היקפי ונוירופורמינלי שמאלי לוחץ על השק התקאלי מיצר את הנוירופורמינה השאלה היא כזו, באופן השוטף אני מקבל פרקוסט וטרמדול שמצליחים לעזור לי יחסית בצורה מרשימה(אך עם תופעות לוואי). למרות שקיבלתי הפניות למרפאת כאב,אף פעם לא הלכתי לאחת כזו.האם כדאי? אילו טיפולים אקבל שם? מה עושים שם? תודה רבה

שלום רב, כדאי לפנות למרפאת כאב. לא ממליצה לקחת את שתי התרופות שציינת יחד, לכן יש תופעות לוואי. ממליצה לפנות לרופא במרפאת כאב, שאחרי בדיקה ועיון בתוצאות הבדיקות שביצעת, יקבע את הטיפול הנכון. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב