זריקת קספליון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/10/2011 | 12:20 | מאת: אילנה

שלום . השבוע לראשונה נתנו לי זריקת קספליון . רציתי לדעת מה המרכיבים והמטרה של זריקה זו? (אני חולה סכיזופרניה )

07/10/2011 | 16:32 | מאת: רוני

גם אני קיבלתי זריקה זו, בלילה אני מתעוררת ב4 לפנות בוקר ולא נרדמת יותר ובשעות היום לא יכולה להרדם כמו כן חולשה כללית בגוף. קיבלתי מינון 100 מ,ג.

07/10/2011 | 18:34 | מאת: יעל

אמרו לי שאין לה תופעות לוואי אבל האמת היא שיש לי קישיון בסנטר,קשה לי לישון ברציפות וחשה עייפות איומה וחולשה כל הזמן. אני מנסה לחזור לספורט(הייתי ספורטאית ומדריכה לספורט אתגרי),חשבתי שאולי זה יקל על הסימפטומים,כרגע יש רק שיפור קל ולא מוחלט. אני לא מעוניינת להכניס לגופי תרופות נוספות שאמורות לטפל בתופעות הלוואי, איזה עוד פתרונות יכולים להיות למצב?

14/10/2011 | 13:51 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש פה מצבור של שאלות על הקספליון אז להלן מעט אינפורמציה. קספליון (xeplion) היא זריקה חדשה, ארוכת טווח של תרופה בשם אינווגה (בשמה הגנרי פליפרידון paliperidone). היא ניתנת פעם בחודש, בד"כ במינון 75מג. היתרונות של הזריקה כוללים מתן רק פעם בחודש, מתן בכתף (ולא בישבן) ומיעוט יחסי של תופעות לוואי. האינווגה היא למעשה מטבוליט פעיל של הריספרדל ולמעשה היא די דומה לה במדדים של יעילות ובפרופיל תופעות לוואי. תופעות לוואי שלפעמים רואים - אי שקט (שיכול להיות ביטוי של תופעה בשם "אקטיזיה"), עליה בהורמון בשם פרולקטין שמצדו יכול להוביל להפרעות במחזור ו/או הפרעות בתפקוד מיני), ובמינונים גבוהים יותר תופעות של קשיון שרירים, איטיות ורעד. אי השקט האמור לעיל יכול לגרום גם לבעיות שינה. לגבי אי השקט - בד"כ התופעה היא זמנית ובכל מקרה ניתן לתת תוספת של תרופות כגון דרלין או אסיבל שיכולות לעזור. כמה מילים בכלל על תופעות לוואי - אין סיבה לסבול מהן. תמיד יש מה לעשות - לפהחית מינון, להוסיף תכישירים נגד תופעות לוואי או להחליף לטיפול אחר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

15/03/2013 | 13:16 | מאת: יאיר ישראל חרעוץ

עדיף שאף אחד מכם המטופלים לא היו לוקחים זאת בכלל. התרופות הפסיכיאטריות נוצרו אך ורק כדי שלפסיכיאטרים תהייה שליטה על האדם וכל מטרתם היא לדכא ולהרוס את חיי האדם. התרופות האלו לא עוזרות והמחלות עצמן הן שקר גמור ומומצא. אסור להאמין לפסיכיאטרים ויש לאסור לחלוטין את מתן התרופות האלו! שומר נפשו ירחק מן הפסיכיאטריה!

25/04/2013 | 19:20 | מאת: דנה

האם הגוף במשך הזמן שאני מקבלת זריקה כ100 מ"ג בחודש יסתגל לתרופה והנוקשות תעלם תחלש ? ?

11/11/2014 | 19:22 | מאת: עופרה בארי

האם עלולה להיוצר בעיה לכניסה להריון ולשמירתו,כשמטופלים אחת לחודש בזריקה?? בתודה עופרה

17/11/2014 | 14:52 | מאת: טייכנר שושנה

אקספליון

מנהל פורום סכיזופרניה