עזרה בבקשה - מס' שאלות חשובות..

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/07/2016 | 12:02 | מאת: אני

שלום וברכה, בן 28, מס' שאלות אם התקיימה אצלי אפיזודה פסיכוטית מנטילה של 60 מ"ג פאקסט, האם גם זה יכול להתקיים מנטילת לוסטרל? ואם כן באיזה מינון? (מה המינון השווה של 60 מג פאקסט בלוסטרל?) הבנתי שלוסטרל יותר בטוחה מאשר פאקסט בלא להיכנס למצב פסיכוטי האם ניתן לאבחון הפרעה סכיזו-אפקטיבית רק ע"פ אפיזודה פסיכוטית אחת שנגרמה מנטילת 60 מ"ג פאקסט? (יש לציין שלא היה דיכאון קליני ברקע, וגם האפיזודה הפסיכוטית לא הייתה מאנית במלואה, היו לה מעט סממנים מאניים, זה היה יותר סוג של פרנויה, לא היה בזבוז כספים וכיו"ב..) והאם ע"פ אפיזודה פסיכוטית אחת ניתן לאבחן "מחלה"? או שיש מצבים שגם בהפרעות אישיות ישנה אפשרות לגלישה למצבים פסיכוטיים קצרים (ללא מחלה או הפרעה מז'ורית) ? יש לציין שנעשה אבחון פסיכולוגי מקיף לפני כחצי שנה, ונאמר שם על בוחן מציאות גבולי "במצבים משוחררים מקונפליקטים רגשיים - בוחן מציאות תקין במצבים בעלי מטען רגשי ועמומים - יכול להיות פגיעה בשיפוט או שיפוט מוזר ולא תואם" האם זה יכול להתקיים גם בהפרעת אישיות או שבוחן מציאות גבולי מחייב גם במחלה? האבחון נעשה בזמן שהיו סימפטומים של דיכאון (לא דיכאון קליני), ז"א מבחינה חברתית הייתי מתפקד, היה תיאבון די רגיל, פשוט לא הייתה עבודה מסודרת או לימודים או כיוון מסוים בחיים – מה שיצר מצב רוח "חרא" ותקיעות בחיים למשך 5 שנים בערך.. יש לציין גם שברקע היה ציקלותימיה (זה בלט בעיקר כשהתחלתי טיפול ב-SSRI במינון גבוה) בכול הבדיקות הפסיכיאטריות שהיו (והיו די הרבה) לא אבחנו סממנים פסיכוטיים, רק לעתים שיפוט ותובנה חלקיים עם אפקט דיספורי חרדתי.. היה גם פעם אחת שהיה מחשבות overvalued idea לאחר שלא ישנתי איזה 24 שעות והייתי בלחץ שהייתי צריך ללכת עייף ככה לעבודה.. באשפוזי היחיד לפני כשנתיים שארך שבועיים וחצי (מרצון), אבחנו רק "mixed personality disorder" קווי אישיות Cluster B וגם C (תלותיות), ללא הפרעה מז'ורית (מחלה) יש לציין שברקע חיים קשים עם אימא שהייתה מכורה לסמים המון שנים (והתאבדה לפני כשלוש שנים), אבא לא היה בתמונה (היו גירושין כשהייתי בן 6) תודה מראש על העזרה ושבת שלום

אין הוכחה מחקרית שתרופות מקבוצת SSRI גורמים לפסיכוזה, כן נמצא שהם עלולות לגרום למצב מאני (שיכול להיות מלווה בפסיכוזה). אין השוואה מדוייקת, מינון מקסימלי מאושר של פאקסט הוא 50 מ"ג, מינון מקסימלי מאושר של לוסטרל הוא 200מ"ג. אין מחקר שהשווה פאקסט ולוסטרל, יש מחקר שהשווה לוסטרל לונלפקסין (ויפקס) שבו נמצא שלוסטרל גורם פחות חילוף למאניה. אין אפשרות לעשות אבחנה ללא בדיקה, כדי לאבחן הפרעה סכיזואפקטיבית יש צורך באפיזודה מאנית או דיכאונית מאג'ורית ובאפיזודה פסיכוטית ללא דיכאון או מאניה לפחות שבועיים. גלישות פסיכוטיות בגלל הפרעת אישיות לרוב נמשכות שעות ולא שבועות. קשה לדעת מהאבחון, אם אתה לא מסכים עם האבחנה כדאי לפנות לרופא שעשה את האבחנה או מכיר אותה ולעבור על התיק כדי שיסביר לך את הסיבה לאבחנה.

מנהל פורום סכיזופרניה