מחשבות שווא

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/07/2012 | 14:09 | מאת: שמשון

שלום . אני בן 35 ,מימי נעוריי (גיל 13 בערך) אני סובל ממחשבות שווא ,שתוכנם השתנה עם הזמן (לאחר תקופה של כל שנה שנתיים) מגיל 18 אני סובל מאותו תוכן מחשבה שהיא שאני חושב שמבט הפנים שלי מעוות וזה בא לידי ביטוי כאשר יש אינטראקציה ביני לבין אנשים אחרים , אני עסוק בלמקד את העיניים שלי באיש שאני משוחח איתו ועסוק בלהראות יפה , דבר שגורם כמובן לאיבוד הריכוז בשיחה עצמה. ברצוני לציין שאני מודע לכך שזאת מחשבת שווא , רק שאני לא מצליח להפתר ממנה. בעבר טופלתי על ידי פסיכיאטר שנתן לי כדורי פרפנאן 8 מ"ג במשך כשנתיים ,דבר שעזר לשפר את מצב הרוח שלי פלאים ,אך עדיין לא פתר את בעיית מחשבות השווא.לאחר מכן פסיכיאטר אחר שיצרתי איתו קשר נתן לי כדורי פרוזאק במשך כ 8 חודשים ,דבר שלא הועיל עבורי כלל ובדיעבד הסתבר כטיפול שגוי כיוון שפרוזאק משמש לטיפול בחרדות (שאינני סובל מהן)ולא במחשבות שווא. יש לציין כי הבעיה ממנה אני סובל כמעט אינה מורגשת כלפי חוץ ורק אני סובל ממנה מבפנים.הדבר כמובן גורם לי לדכדוך תמידי ולייאוש ופוגע בתפקוד שלי כלפי משפחתי. רציתי לדעת האם ישנו טיפול חדשני יעיל בנושא של מחשבות שווא והאם ישנו פסיכאטר שמתמחה בטיפול בנושא זה כיוון שברור לי מניסיון שלא כל הפסיכאטרים יודעים לטפל בזה ואף ממהרים לדחוף כדורים כמו במקרה שלי שאינם מועילים ואף עלולים לגרום לנזק.עוד ברצוני לציין שאינני שומע קולות(דבר שמאפיין חולי סכיזופרניה) ולא כפייתי . אלא חי חיים נורמטיביים למעט מחשבות השווא המצויינות לעיל. אודה לך על תשובתך הכנה.

24/07/2012 | 19:40 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא ניתן לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - אם אדם מודע לכך שלא מדובר במחשבה מציאותית - אז לא מדובר במחשבת שווא. מה שאתה מתאר - מחשבה לא מציאותית שלא ניתן להיפתר ממנה למרות שיודעים שהיא לא הגיונית עד לכדי פגיעה בתפקוד - היא מחשבה טורדנית ("אובססיבית"). מחשבות טורדניות יכולות להופיע במגוון הפרעות שונות כגון הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) או הפרעה בדימוי הגוף - body dysmorphic disorder. במקרה כזה הטיפול הוא מורכב וכולל מרכיבים תרופתיים (לאו דווקא תרופות נוגדות פסיכוזה) וטיפול פסיכולוגי (כגון טיפול קוגניטיבי). בכל מקרה מומלץ לפנות לפסיכיאטר לצורך המשך טיפול ואבחון. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה