ניתוח לשחזור עצב הלשון

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

18/02/2018 | 01:41 | מאת: דן

שלום,בן 22 לפני כחודש וחצי עברתי עקירה של שן בינה (48). כתוצאה מהעקירה נפגע לי עצב הלשון.אחרי כמה בדיקות וביקורת שלחו אותי לבית חולים אחר אשר מבצע את הניתוח לשחזור עצב הלשון. שם אמרו שיש אינדיקציה לניתוח והמליצו על ניתוח בהרדמה כללית בהקדם. חשוב לציין שבבית חולים בו בוצעה העקירה המנתח אמר שאין מצב שהעצב נקרא אלא רק נמעך. כרגע אני צריך להחליט האם לבצע את הניתוח או לא. רציתי לשאול אותך כמה שאלות. אשמח אם תענה על מה שיש באפשרותך: 1- האם יידרש שיקום אחרי הניתוח ובמה הוא כרוך? 2- האם יש עוד בדיקות שאת ממליצה לעשות לפני שאני ניגש לניתוח? 3-האם יש ניסיון בניתוחים אלו ומה בדרך כלל אחוזיי ההצלחה? תודה רבה!

שלום רב לא יודע באיזה ביץ חולים היית אבל אנחנו מבצעים ניתוחים אלו בבי"ח מאיר אין עיניין של שיקום פעיל, כמו פיזיוטרפיה אל לוקח זמן עד שהעצב מתאושש נשמח לעזור בבדיקה. הבדיקה היא בדיקה קלינית בלבד. אין עזרה בבדיקות נוספות כמו CT, MRI וכו' אחוזי הצלחה משתנים התלויים במספר גורמים, בין היתר הזמן שעבר מהפציעה. הסיכויים הכי טובים הם בשלושה חודשים הראשונים, אבל ניתן לטפל עם הצלחה סבירה ב 9 חודשים שלאחר הפציעה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים