עקירת שן בינה - סכנות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

25/03/2017 | 16:18 | מאת: הילי

שלום , אני יודעת שאחד הסכנות בעקירת שן בינה היא פגיעה בעצב האם הפגיעה נובעת מהזריקה עצמה או מהניתוח עצמו ? אם מהזריקה, האם עקירה תחת הרדמה כללית יכולה למנוע סיבוך זה ? האם מדובר בסכנה של עקירת שן בינה בכלל או רק שן בינה כלואה? יש לי שן בינה במנח תקין , שיש בה טיפול שורש המון שנים , לא עשיתי כתר וכותרת השן נשברה ( עקרתי את השבר - ובזמנו הזריקה הותירה אותי עםכאב במפרק הרבה מאוד זמן) , הבורג התעקם וכבר יש לי דלקת , אני בטוח אצטרך עקירה כירוגית , האם זה למעשה כמו לבצע עקירת שן בינה כלואה ולא בינה רגילה מבחינת הסיכונים

הסכנה להעצב בזמן עקירת שן בינה נובעת מהקרבה האנטומית של שורשי השן לעצב. הדרך לאבחן האם הסיכון גבוה או נמוך הינו באמצעות צילום CT. גם לזריקת הרדמה יש סיכון לפגיעה בעצב, גם ללא עקירת השן. רצוי לבצע עקרה בקרבה לעצב ע"י רוצה מיומן מעוד. כמו כןת במידה והקרבה ממשית ניתן לבצע טיפול שונה: קורונקטומי, בו עוקרים רק חלק של השן ומשאירים את השורשים בקרבה לתעלה במקומם. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים