טיפול פסיכודינאמי?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/06/2002 | 11:55 | מאת: adi

היי רציתי לדעת מהו טיפול פסיכודינאמי? מה מטרתו? ואיך אדע שזהו טיפול המתאים לי?והאם עו"ס גם יכול לעסוק בזה? ואיך אדע באיזה סוג של טיפול אני נמצאת כעט? ושאלה נוספת, האם מדיטציה עוזרת בטיפול? כי סיפרתי למטפל שהמחשבות בראש הורגות אותי שאני רוצה מנוחה ולהפסיק לחשוב. פשוט שלא ירוצו לי מחשבות יותר בראש. והוא המליץ על מדיטציה. תודה רבה .

08/06/2002 | 12:38 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדי, מה שלומך? אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב. טיפול פסיכודינמי הוא גרסה מרוככת יותר ואורתודוכסית פחות של הגישה הפסיכואנאליטית. קיימת התייחסות להיסטוריית החיים של המטופל ולהקשר הכללי של חייו ופחות התייחסות להתנהגויות ספציפיות הנחשבות סימפטומים של קושי עמוק יותר שבו יש לטפל. זאת בניגוד לגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית המתמקדת בהתנהגויות ספציפיות המפריעות לאדם. טיפול פסיכודינמי מומלץ כאשר ההפרעה כוללנית יותר ואילו טיפול התנהגותי-קוגניטיבי כאשר הגירויים מעוררי החרדה הם ספציפיים וניתנים לזיהוי (למשל, פוביות שונות). עובדים סוציאלים מרבים להשתמש בגישה הפסיכודינמית וחלק גדול מהכשרתם מבוסס עליה. היעילות של מדיטציה לא נבדקה באופן מדעי ע"י הממסד הרפואי, אלא ע"י גופים המשווקים אותה. אין בה כל נזק אם מתייחסים אליה כאל טכניקת הרפיה בלבד, אלא שהגופים המשווקים את המדיטציה בד"כ מצרפים לה היבטים מיסטיים וקוסמיים של השלטת שלום בעולם אם מספיק אנשים ימדטו וכיו"ב דברים שעליי כאיש מקצוע אינם מקובלים ולהערכתי, עלולים לגרום נזק למאזן הנפשי העדין של אנשים הסובלים מקשיים ריגשיים. הייתי ממליץ על טכניקות הרפיה וטכניקות קוגניטיביות מתוך המגוון המצוי בטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי לטיפול סימפטומטי בחרדה ובדיכאון. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

08/06/2002 | 13:37 | מאת: מישהי

שלום ד"ר רובינשטיין אני לא מהמדטים (מקווה שקיים פועל כזה) אבל אני סבורה שהרעיון שהם מנסים לשווק של "שלום עולמי" בעקבות מדיטציה שהאנושות תבצע, לא נובע מאקט המדיטציה עצמה. אני לא חושבת שהם סבורים שבמדיטציה יש כוח ישיר, כמו שאנשים מסויימים מייחסים לפולחן "פולסא דנורא", אלא אולי שהמדיטציה וההרפיה יגרמו לאנשים להיות יותר רגועים, יותר סובלניים וסלחניים ושאז הכדור בו אנו חיים יהיה טוב יותר. שבת שלום.

מנהל פורום פסיכותרפיה