חרדה מדמות סמכותית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

05/06/2002 | 10:24 | מאת: שרית

בוקר טוב ד"ר גידי אני בת 30 גרושה + 2 , התחלתי לסבול מהתקפי חרדה כתוצאה מלחצים רבים שממש מוטטו את גופי - דפיקות לב , רעידות ,זרמים של פחד בגוף , תחושה של התנתקות מהמציאות וכו.. כתוצאה מכך ,גם מצב רוחי מאוד ירוד ואני פוחדת מדכאון. אני נמצאת בקבוצת תמיכה שמאוד עוזרת לי ולא לוקחת תרופות - עושה תרגילי הרפיה וזה מאוד עוזר לי - מצבי עכשיו יותר טוב מלפני שלושה חודשים למשל. קשה לי להצביע בברור ממה בדיוק החרדה , א ולם אני חושבת שעצם העובדה שאני עובדת בצוות של בנות שלא ממש מפרגנות לי ,ושמיום הגעתי לעבודה "הרעילו" את הבוסית שלי עליי(אולי בגלל שכרי או יכולותיי שדי צרמו להן). בעקבות כך , הבוסית שלי די יורדת לי לחיים ואני ממש פוחדת להתקרב אליה,,, כשאני שומעת את צעדיה מתקרבים - מיד אני מרגישה כמו חיה שמפעילה את כל מנגנוני ההשרדות שלה ונכנסת לדריכות. לא כל יום היא יורדת לחיי - יש לציין שאפילו עשיתי רשימה של דברים חביבים שהיא אומרת או עושה לי (בעקבות המלצת הפסיכולוגית בקבוצת התמיכה), אבל אני לא יכולה להוציא אותה ממחשבותי ועצם הידיעה שהיא בסביבה עושה לי רע - אני ממש נאלמת מולה וכל בטחוני העצמי נעלם - גם כשאני מדברת עם בנות הצוות שאני מנסה בכל כוחי להתחבב עליהן. אני מרגישה כמו במלחמה מתמדת - אין לי אפשרות לעזוב את מקום העבודה שהרי זהו מקור פרנסתי - ובטח לא בימים אלו. מדוע זה קורה לי ? - גם בעבר נלחצתי מכל דמות סמכותית כמו -מורה ,מפקד ובוסים לשעבר. כולם מתנהגים מולם בשיא הטבעיות ואני תמיד יוצאת דופן. סליחה אם השאלה קצת ארוכה ותודה על התשובה

05/06/2002 | 19:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שרית, קראתי בעיון את פנייתך. קבוצת תמיכה ותרגילי הרפיה יעילים עד גבול מסוים ואני בטוח שהם עוזרים לך. יחד עם זאת, הם אינם מהווים תחליף לטיפול. בפנייתך ניכר צורך עז וניסיון חזק ומתמיד למצוא חן בעיני הסביבה עד כדי כך שהדבר פוגע ברווחתך האישית. את כותבת שאת מנסה להתחבב על חברותייך לעבודה, כך שאינני יודע האם חרדה מדמות סמכותית היא כל הבעיה, או רק חלק ממנה. הייתי ממליץ לך מאוד לפנות לטיפול אישי, אולי הפסיכולוגית שמנחה את קבוצת התמיכה היא כתובת מתאימה ואולי קיים מקום להתייעץ איתה לצורך הפניה. נראה לי שאת רואה דברים ומגדירה אותם היטב לעצמך, כך שאת יכולה להפיק הרבה מטיפול והתחזית יכולה להיות טובה מאוד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

06/06/2002 | 08:48 | מאת: שרית

בוקר טוב ד"ר גידי תודה רבה על תשובתך, אני בהחלט אגש לטיפול יותר אישי במקביל, אני חושבת שאם אני עושה רגרסיה על ילדותי - תמיד ניסיתי להתחבב על אמי שלא ממש ידעה להביע את אהבתה - להפך,,, תמיד מצאתי את עצמי דחויה על ידה וכנראה שפשוט התרגלתי להיות בעמדה זו ו"לרדוף" אחר אהבתה - עד היום ללא הואיל,,, אני נוטה לחשוב שזה שורש הבעייה . בכל אופן - תודה ויום נעים

מנהל פורום פסיכותרפיה