אין לי אהבה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

10/04/2002 | 09:10 | מאת: ג.ב.

לדוקטור גידי שלום, אני בן 21, ולמרות שיש לי בעיה שיכולה להישמע שטותית בשבל אנשים מסוימים, אני מרגיש שאני יורד מהפסים, ושעות רבות במשך היום אני פשוט משותק. יש לי גוף מוצק ושרירי אוני נראה טוב מאוד, תמיד אהבתי סקס והרבה. זאת הסיבה שהחל מגיל 18 התחלתי לשכב עם המון נשים מכל הסוגים תמורת כסף שהיו משלמות לי. אף פעם לא הייתה לי אהבה אמיתית עם מישהי שהיא בערך בת גילי, למרות שהיו לי הרבה הזדמנויות. בתקופה האחרונה נהייתי יותר פעיל חברתית עם חבר'ה נשים וגברים בני גילי והתחלתי להבין ואפילו "לדעת" שיש ביחסים משהו שהוא מעבר לסקס. קרוב ל-17 שבועות שאני לא עובד וזה מאוד קשה בשבילי. הבעיה היא שקשה לי כיום אחרי שהבטחתי לעצמי לא לחזור "לעבוד" ליצור קשר עם נשים ומה שהכי הרבה משונה זה שאני בכלל בכלל לא ביישן, פשוט יש לי כעס ושנאה כלפי נשים (לא במובן שאני יכול לפגוע פיסית, בחיים לא) קשה לי להתקרב אליהן, אף על פי שאני מאוד חפץ בכך כדי שאוכל לצאת מהבעיה שחייתי בה. אני לא מוכן לחזור אחרוה. כרגע אני מאוד צריך מישהי שתעזור לי "להיגמל" מההרגלים המטומטמים שהפכו להיות כמו סם בשבילי, אבל שאני נלחם עם עצמי יום יום לא לחזור אליהם. אני מתחיל מאוד מאוד לשנוא את עצמי על העולם הטיפשי ("הבועה") שחייתי בה, אבל מצד שני מאוד קשה לי להתקרב לנשים, ומה שהכי מוזר שאני לא יודע למה? אני מאוד מאמין בפסיכולוגיה ובעזרה שהיא יכולה לתת ומקווה שתוכל לעזור לי. תודה, ג.ב.

10/04/2002 | 09:29 | מאת: דליה

שלום לך, לדעתי רצוי ויעזור לך לפנות ליעוץ כדי לברר מה גרם לך להכנס ל"מערכות" יחסים כאילו עם נשים. איך היה הקשר שלך עם אמא שלך? מתסכל? אשה לא תוכל לעזור לך להגמל מההתנהגות שלך, אתה עלול לפגוע בה ובעצמך. ניתן לקבל טיפול חינם במסגרת המרפאה לבריאות הנפש.

10/04/2002 | 09:29 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ג' הצטערתי מאוד לקרוא שהחל מגיל צעיר, למעשה מראשית דרכך המינית, עשית הפרדה מוחלטת בין מין ורגש. הצורך שלך בהפרדה זו היה כה גדול, עד שהרגשת צורך לשכב עם נשים מבוגרות ממך תמורת תשלום. אתה כותב שכיום התחלת להבין שיש יותר במערכת יחסים מאשר רק סקס, אך את זאת אתה לומד לא מתוך עצמך, אלא מיחסיך עם בני ובנות גילך. שורשי הבעיה עמוקים ביותר, ככל הנראה. משהו, כנראה, היה מאוד פגום בהתקשרות שלך עם הוריך, ובייחוד עם אמך. אתה גם כותב שיש לך כעס ושנאה כלפי נשים וניתן לראות בדרישה מנשים מבוגרות יותר שישלמו עבור שירותיך המיניים צורך להעניש אותם, אולי להעניש את אמך, שלא נתנה לך את היחס הרגשי שאם אמורה להעניק לילדיה. עוד עולה מפנייתך הערכה עצמית נמוכה מאוד, משום שבעצם כל מה שיש לך להציע הוא את גופך ואינך מתייחס להיבטים אחרים באישיותך, שאולי אינך מעריך אותם מספיק ואולי יש לפתחם יותר. אני שמח לקרוא שאתה מאמין בפסיכולוגיה וממליץ לך בחום לפנות לטיפול אצל איש מקצוע מוסמך כדי ללבן לעומק את הסוגיות הכואבות העולות מפנייתך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה