מדיטציה טרנסנדנטלית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/05/2002 | 13:06 | מאת: ריב

האם השפעותיה החיוביות של המדיטציה הטרנסנדנטלית מוכחות מבחינה פסיכולוגית האם אתה או מומחה אחר יכולים לאשר שזהו אכן תחום מקובל בעולם הרופאה של היום?

13/05/2002 | 20:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ריב, אינני מתמצא בתחום הרפואה המשלימה ומדיטציה טרנסנדטאלית אף אינה מוכרת כתחום של רפואה משלימה ע"י הממסד הרפואי בארץ. יש לציין שהממסד הרפואי בארץ הוא מן היחידים בעולם שאימץ אל חיקו את תחומי הרפואה המשלימה וכיום במרכזים הרפואיים הגדולים בארץ וכן בקופות החולים קיימים שירותי רפואה משלימה, שמדיטציה כאמור אינה נכללת בהם. בעולם כולו, שירותי הרפואה הקונבנציונאלית מופרדים היטב משירותי הרפואה המשלימה. לדעתי קיים במדיטציה הטרנסדנטאלית כפי שהיא מועברת לציבור הרחב מרכיב מיסטי עצום. אילו הייתה מוצגת כטכניקת הרפיה בלבד, ייתכן שיעילותה הייתה נבדקת, אך כאשר יומרותיה מגיעות עד לכדי השכנת שלום עולמי אם רק מספיק אנשים "ימדטו", קשה להתייחס אליה כדבר אמין. ואולם, הואיל וקיים בה מרכיב חזק של שכנוע עצמי, הרי שבמידה שהיא עזרה לך, יש לקבל את העזרה בברכה ולהפרידה מהיומרות המאטפיזיות המיוחסות לה. עם זאת, בצורה שהיא נמכרת לציבור הרחב היא עלולה להיות מסוכנת עבור אנשים שמצבם הנפשי רופף ממילא, בייחוד לאנשים ברמת סיכון גבוהה לפריצת פסיכוזה (מחלת נפש קשה המערבת ניתוק מהמציאות) בגלל אותם אלמנטים מיסטיים שהזכרתי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה