עזרה דחופה!!!

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/04/2002 | 00:08 | מאת: lin

טוב, כבר כתבתי כאן כמה פעמים לגבי ההתלבטויות שהיו לי בנושא לקיחת תרופות (אני סובלת מ"חרדה חברתית" וקיבלתי מרשם ל"קסנקס"- בעקבות התגובות השליליות ממשתתפי הפורום וכן מציאת חומר באינטרנט על התרופה החלטתי שלא לקחת אותה ותליתי את תקוותיי בקבוצה בה השתתפתי, מאחר והקבוצה אינה ייחודית לסובלים מ"חרדה חברתית" הפסקתי להגיע ובקרוב אתחיל בטיפול פרטני). אינני עובדת כבר 8 חודשים בקירוב והוזמנתי לראיון עבודה מחר, אני מרגישה שאני לא יכולה להתמודד עם עבודה חדשה (למרות שאני רוצה לצאת מהמצב הזה. כאשר יושבים בבית יש יותר מדיי זמן לחשוב על הבעיה), אני מבועתת מהמחשבה (לפני כשבוע נבחנתי במבחן הפסיכומטרי ולולא אחותי ש"ישבה" לי על הראש שאני יכולה לעשות את זה ועודדה אותי אני לא מאמינה שהייתי יכולה לעמוד בזה), אני מרגישה כאילו האדמה נשמטת מתחת לרגליי. מה לעשות? איך אני אתמודד? מה לגביי התרופה?(אני מרגישה שאין לי ברירה) בבקשה תענו לי מהר

07/04/2002 | 00:12 | מאת: HERA

לין, בלי לזלזל בתגובות של "משתמשי" קסנקס אחרים - את צריכה לנסות ולקחת אותה... אולי תופעות הלוואי יהיו פחות "נוראיות" מהמצב כרגע?

07/04/2002 | 09:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לין, טיפול תרופתי בלבד נגד חרדה לא יפתור את הבעיה. רוב נוגדי החרדה יוצרים תלות וסבילות תוך זמן קצר. אם הצלחת להתגבר על החרדה וללמוד לפסיכומטרי, הדבר מעודד ואני בהחלט ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכותרפויטי (שיחות). בחלק גדול מהמקרים טיפול ממוקד וקצר מועד מהסוג המתואר בכתבתו של ד"ר קפלן (ראי בצד שמאל בחלק העליון של עמוד הכניסה לפורום) נמצא יעיל לטיפול בחרדה. לפני אירועים מבחניים בהם החרדה גוברת ניתן להיעזר בתרופה אנטי חרדתית, קלה יותר ומסובכת פחות, מקסנקס באופן נקודתי ביותר ולא על בסיס קבוע. במידה והרופא שנתן לך את המרשם לקסנקס אינו פסיכיאטר, אני ממליץ לך לפנות לרופא פסיכיאטר להתאמת הטיפול התרופתי, בו ניתן לעשות כאמור שימוש נקודתי. ההתמודדות המהותית יותר ובעלת התוצאות לטווח ארוך היא ע"י פסיכותרפיה, בד"כ התנהגותית-קוגניטיבית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

07/04/2002 | 18:50 | מאת: lin

ראשית עליי לציין כי הרופאה שרשמה לי "קסנקס" היא פסיכיאטרית- האם היא יכולה לתת לי מרשם על סמך פגישה אחת בלבד (תוך שהיא מעורה במצבי, מקריאת התיק הרפואי שלי)? לגבי הטיפול ההתנהגותי (אני מטופלת במרכז בריאות הנפש ולא באופן פרטי, כך שהטיפול הפרטני בי יתחיל בערך בעוד חודש). מה לעשות עד אז? אני לא יכולה להמשיך ולשבת בבית, אני רוצה לצאת מהמצב הזה ואני לא יכולה (מן הסתם אני נתקפת בפאניקה בכל פעם שאני צריכה לעשות משהו כמו עבודה, מבחנים וכו'). אתה רואה, אני אפילו מפחדת לקחת את התרופה (מפחדת מתלות, תופעות לוואי וכו') אני מרגישה שאין לי ברירה אלא לקחת אותה, אבל הסביבה הקרובה שלי מאוד לא מעודדת לגבי לקיחת התרופה. עוד שאלה- האם תרופה כמו "קסנקס" יכולה לעורר "מחלות נפש" רדומות? ועוד משהו אחרון לסיום- מהי "תרופה אנטי חרדתית קלה ומסובכת פחות"? דרך אגב: היום לא הלכתי בסוף לראיון העבודה (דבר שמאוד מאכזב אותי).

08/04/2002 | 13:31 | מאת: רוני

לפי דעתי רק טיפול פסיכולוגי יכול לעזור באמת ולא טיפול פסיכיאטרי שרק עוזרות לבעיות זמניות, אבל בעיה של חרדה מחברה זה שיש לך מבט פגומה ודמיוני על החברה שצריך טיפול פסיכולוגי לשנות את מבטך על החברה.

מנהל פורום פסיכותרפיה