חרדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/05/2002 | 19:22 | מאת: ליאת

שלום ד"ר רובינשטיין אני בת 30, נ+1 .הבעייה שלי בכך שאני מאד מתקשה ליצור קשרים עם אנשים חדשים. כאשר אני מכירה משהוא טוב אין לי בעייה בתקשורת. לעומת זאת כשאני נמצאת לבד בין אנשים שאני לא מכירה אני מרגישה לחץ, מתח ורצון להפנים את הרגשות. האם זה חרדה חברתית? האם השתתפות בקבוצה רייקי, למשל, יכולה לעזור לי? תודה רבה.

07/05/2002 | 00:34 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ליאת, השאלה שהעלית מועלית כאן לעיתים קרובות בצורות שונות. עמדתי האישית והמקצועית היא שאין לראות במופנמות כשלעצמה פתולוגיה. כמו שאת מעידה על עצמך בעצמך, את מצליחה ליצור קשרים מעטים אך עמוקים ואיכותיים. השאלה היא עד כמה הקושי לתפקד במצבים חברתיים "המוניים" יותר מפריע לך. אם הוא מפריע מאוד, תוכלי להיעזר בטיפול דינאמי, שיעזור לך להבינו יותר לעומק, בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, שיעזור לך לפתח טכניקות התמודדות ספציפיות יותר (איתור דפוסי חשיבה כגון פחד מפני הפחד שאולי מעצימים את הפחד עצמו ותרגול טכניקות הרפיה באופן הדרגתי נוכח הגירוי מעורר החרדה), או הדרך הקצרה ביותר, אם כי לא בהכרח היעילה ביותר: סדנא ללמידת אסרטיביות. לצורך השתתפות בסדנא מסוג זה מומלץ לפנות ליחידות ללימודי חוץ באוניברסיטה הפתוחה או באוניברסיטה הקרובה למקום מגורייך, שם בודקים את כישורי המנחה. רייקי היא שיטה השייכת לרפואה האלטרנטיבית, בה אינני מצוי ואינני מתמצא. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה