טיפול קוגניטיבי התנהגותי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

16/05/2016 | 22:29 | מאת: נירה

הייתי מעוניינת לדעת כיצד מטפלים בטיפול בדיכאון טיפול קוגניטיבי התנהגותי כדי לראות עם באמת כדאי לי ללכת לטיפול.תודה.

היי נירה חושבת שהשאלה היא : האם אני סובלת מספיק כדי שאחליט ללכת לטיפול? משם אמורה להגיע המוטיבציה.יהיה זה קצת לא נכון מצידי לתת פה את פרוטוקול הטיפול בדיכון בטיפול סי בי טי אבל בגדול הוא מורכב מעבודה על הכרת המחשבות, הכרת עיוותי חשיבה, שמאפיינים מאד דיכאון, שינוי למחשבות מיטיביות ורציונליות יותר וכן עבודה התנהגותית שכוללת משימות מתגמלות שמטרתן לצאת מהפסיביות והתקיעות שמתרחשת בדיכאון ליאת

19/05/2016 | 13:54 | מאת: נורית

מאתמול אני מרגישה מקובצת בגוף תחושת חולשה תחושת מועקה אין לי חשק לצאת מהבית אין לי חשק לעשות כלום,זה התחיל ממצב מסויים שקרה לי אתמול בשל ריב עם מישהו.איך אפשר לצאת מהמערבולת הזאת ולהעלות את האנרגיה והמצב רוח?

מנהל פורום פסיכותרפיה