חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

24/01/2016 | 22:09 | מאת: מיכ

הי ליאת, האם חרדה זה משהו שעובר בתורשה או שפשוט קולטים מהסביבה ואז הופכים גם לכאלה? האם ערך עצמי נמוך גורם גם לילדים של אותו אדם להיות בעל ערך עצמי נמוך? ברור לי שאנחנו משפיעים על ילדינו..האם בהכרח יהיו כמונו??

25/01/2016 | 12:50 | מאת: סיגל

הם יהיו דומים- כן, הם יהיו שונים- כן. אחרי הכל הם הילדים שלנו אחרי הכל הם הם עצמם.

היי מיכ חרדה יכולה להיות מושפעת גם מנתונים גנטיים גם מהבית וגם ממצבי חיים או אירועים נקודתיים. כמו כן, היא יכולה להיות חרדה ממוקדת נושא כלשהו או - חרדה כללית. חושבת שככל אנחנו מודעים יותר לעצמנו כך יש לנו יותר אפשרות לעבודה פנימית על הנושאים "שלנו" וכך פוחת הסיכוי שגם ילדינו ישאו אותם על גבם. כמובן שזה אינו משהו מוחלט וילדים בהחלט קולטים את אישיות ההורה, ערכים, "שפה" שמדברים בה בבית ועוד. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה