טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

26/04/2002 | 09:26 | מאת: רווית

לד"ר גידי שלום, יש לי שאלה די ספציפית. אני בת 20 כבר, הייתי רוצה לקבל עזרה, ואני לא כל כך יודעת למי לפנות, או לגשת. אין לי הרבה כסף לשלם לפסיכולוג, והייתי רוצה ללכת ליותר מכמה פגישות. יש לי תפיסה די שלילית של החיים, ואני מנסה להלחם בה בכל מאודי כל עוד אני יכולה, אך לעיתים אני מרגישה שאני צריכה את התמיכה הזאת, של ההכוון, ההפניה. של המישהו שיגיד מה עוד אני יכולה לנסות, ואיך להסתכל על הדברים, כשלי לעצמי כבר לא נראה איך. קראתי די הרבה על הנושא. אני חושבת שטיפול קוגניטיבי יכול לעזור. אני לא בטוחה בקשר לטיפול הדינמי, שאותו דווקא יש לי אפשרות יחסית טובה לעשות למשך שנה בלבד. אני די מבולבלת בקשר לזה ולא תמיד יודעת מה טוב בשבילי. מה שכן, אני לא רוצה שום תרופות, אני גם לא חושבת שיש צורך, כי סך הכל אני מתפקדת טוב למדי. יש לי נכונות לעשות הרבה בשביל לשנות דברים, ואני חובשת שיש לי הבנה טובה של הבעייה, והדברים שמפריעים לי, חוסר הביטחון העצמי, השליליות, מכאן גם הנטייה לשקוע בדיכאון לעיתים. כמו שאמרתי, אני נלחמת די טוב, אך לפעמים אני נשברת ומרגישה שאני לא יכולה יותר. מלחמה שכזאת היא קשה, כמו כל שינוי בעצם. מצפה לתשובתך, רווית

27/04/2002 | 09:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רווית, אם טיפול קוגניטיבי מדבר אלייך, לכי אחר תחושותייך. ההתרשמות היא שאת אכן יכולה להפיק מטיפול, ללא קשר לגישה הטיפולית, את צעירה מאוד מצד אחד, וככל שמתחילים טיפול בגיל צעיר יותר, סיכוייו להצליח גבוהים יותר, ומצד שני את מודעת לעצמך. מטפלים קוגניטיביים עושים עבודה לא רעה בפרסום עצמם ואני בטוח שכשם שהצלחת להגיע לשיטות הטיפול, תוכלי להגיע למטפל המתאים ואף לברור אותו מתוך אלה שמציעים את שירותיהם. מכתיבתך, את בהחלט יכולה לסמוך על עצמך בעניין זה. חשיבה שלילית מהסוג שאת מתארת היא אכן אחד ממאפייני הדיכאון, בגישה פסיכודינאמית רואים אותה כתוצאה של הדיכאון ובגישה הקוגניטיביות רואים אותה כסיבה לדיכאון. את יכולה לבחור מאיזה כיוון את רוצה לתקוף את הבעיה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה