אני חושבת שלבעלי יש ocpd ולא יודעת איך להתנהג איתו

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/03/2015 | 19:56 | מאת: אביה

אני פונה כיוון שהמצב אצלי בבית הפך לבלתי אפשרי. אני נשואה 3 שנים עם ילד בן שנתיים ונמצאת בחודשי הריון מתקדמים. בין ההריונות חווינו הפלה שאולי השפיעה על המצב בבית. אבל הסיבה האמיתית שאני פונה היא כיוון שבלי אובססיבי לסדר ברמה שגורמת לו ולי לרצות להתגרש, דבר שלא פשוט עם 2 ילדים. בעלי קם בבוקר ויש לו סדר יום קבוע, שכולל השפלה שלי על למה הבגדים לא מסודים ולמה לא הורדתי כביסה שזה 2 התפקידים היחידים שיש לי בבית, את השאר הוא לא מסכים שאני אעשה. את רוב המשימות בבית הוא עושה, ולא בגלל ששאני לא יכולה, הוא פשוט לא מסכים, טוען שאני לא עושה מספיק טוב את הכלים או את הכביסה, כשהוא תולה כביסה הוא מסדר את הבגדים לפי סדר מסויים, הוא מחזיר את התחתונים שלו לפי סדר מסויים,וכך גם החולצות- בגדים שלא לבש- למעלה, מה שיצא מהכביסה למטה. בהתחלה זה הצחיק אותי, היום כבר לא. בעלי לא יוכל לראות תמונה עקומה, לא נותן לילד לשחק, הוא מתחרפן ממני והמשפט הקבוע שלא שהוא אומר כמה פעמים ביום זה- למה את לא בלחץץץ??? למה את לא בלחץ לסדר- זה הבית שלך? אני חושבת שהוא כבר לא אוהב אותי, הוא מאשים אותי בכל הסיבות לגירושים לא מוכן להבין שהבעיה אצלו, לא פעם הוא אומר שהוא מושלם ואני אישה רעה. חברות שלי מקנאות בי שבעלי "עוזר" לי, האמת שבא לי לבכות. לא יודעת איך להתנהג איתו, סה"כ הוא בן אדם טוב, יכול להיות שמדובר בהפרעה... איך אני מפנה אותו לטיפול, בדרך שלא יכעס? בדרך שבא הוא יסכים ללכת? אודה לעזרתכם, אני ממש אובדת עצות.

היי אביה, את מתארת מצב קשה בהרבה מובנים ואני מבינה מאד את הלחץ שלך ואת התחושה הקשה. בהחלט ייתכן ממה שאת מתארת שלבעלך יש בעיה (אני אומרת בעדינות) שאינו מודע לה ושדווקא את כן רואה אותה. אולי יש אפשרות לערב גורם חיצוני שאת סומכת עליו ושאת יכולה לספר לו את העניין ואשר יכול להשפיע על בעלך ללכת לטיפול? חשוב מאד לנסות להביאו לקבל עזרה. אולי אם תציעי טיפול זוגי שבו גם את מטופלת יהיה לו יותר קל לגשת? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה