אולי תוכלו לסייע

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/12/2014 | 16:16 | מאת: אלמונית

שלום לפורום התחלתי ללכת לטיפול לפני כמה חודשים והמטפלת הודיעה לי בטלפון היום שהיא בשמירת הריון וייתכן שלא נוכח להמשיך את הטיפול ובטוח שאנחנו עכשיו לאיכולות להמשיך להפגש. המטפלת לא ציינה בפניי מעולם שהיא בהריון בכלל ולכן הדבר הגיע כבפתעה מוחלטת! עכשיו אני מוצאת את עצמי באמצע תהליך רגשי ונפשי שלקח לי זמן רב להגיע אליו, שילמתי המון כסף והתהליך נקטע. שאלתי היא האם לדעתכם נעשתה פה רשלנות? מהעובדה שהפסיכולוגית לא ציינה בפניי את הריונה ולא הןדיעה שהתבליך הולך להקטע? תודה

היי אלמונית אני מבינה את תחושת האכזבה, ואף הכעס שעולה מהודעתך אבל לפעמים "קל" יותר להרגיש מיידית כעס מאשר "כאב" או צער על העזיבה או גם תחושת חוסר אונים של..."מה עכשיו". אני כמעט בטוחה שלא מדובר ברשלנות משום שאני מאמינה שהיא הייתה מספרת לך זאת באיזשהו שלב, בדר"כ מספרים בשלב שבו ההריון כבר נראה לעין באיזשהו אופן ולאחר תום הבדיקות שנערכות בחודשים הראשונים. (הרי הריון לא ניתן להסתיר) ואני יכולה להמר שגם שמירת ההריון הפתיעה אותה כך שלא ציפתה שתקרה בשלב כה מוקדם. (הרי אם אינך יודעת על ההריון אני מניחה שהוא עדיין בשלבים מוקדמים) מציעה לך לנסות לתעל את הדברים ולחפש מישהי חדשה כך שבכל זאת תוכלי להמשיך לעבור דרך טיפולית ורגשית שכבר התחלת אותה והדרך שעברת הרי אינה נעלמת ומתאיידת! גם אם היא תמשך עם מישהי אחרת למרות שבהחלט אני מבינה שלא פשוט להפתח ולהקשר למישהי חדשה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה