רגשות העברה לאשה נשואה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

29/06/2014 | 16:44 | מאת: ר.ר.

ליאת שלום. אשתי סיימה טיפול פסיכולוגי שארך כ 6 שנים ,מושג "ההעברה" אצלה נלקח בצורה קיצונית מאוד היא מקמה את הפסיכולג כגבר מס' 1 בחייה,(אני מדגיש לא היה שום מגע). כתוצאה מהרגשות העמוקים שחוותה כלפי המטפל היא הזניחה את הבית בצעה דברים מאחורי גבי למען המטפל, במהלך אותה התקופה היא לא ידעה אותי ברחשי לבה ובמעשיה. כיום לאחר סיום הטיפול שהיה קשה מבחינה רגשית, היא מרגישה שהיא טעתה בגדול תחושת בוגדנות אופפת אותה וכעס על המטפל מדוע לא עצר את הטיפול ולא שם קוים ברורים. אודה לך אם תוכלי לפרט על 1.רגשות העברה שמטשטשות את גבול המציאות? 2.מה תפקידו של המטפל וכיצד עליו לפעול במצב כזה? 3.האם המטפל לא היה צריך לקחת בחשבון שמדובר באשה נשואה? 4.קבלת עצה איך יוצאים מהפלונטר? 5.האם המטפל לא היה אמור להפסיק את הטיפול או להסביר את חומרת המצב? 6. האם יתתכן שהוא נהנה מהסטטוס הזה ולכן לא קטע את הטיפול. 7. איך אני כבעל אמור להתמודד עם הדברים הנ"ל (לאחר שהדברים נודעו לי יחסנו עלו על שרטון)? תודה מראש פתח בחלון חדש הדפסת ההודעההוספת תגובה

שלום לך, אכן לעיתים מתפתחות רגשות "העברה" כלפי המטפל שעשויים להיות עוצמתיים. אפשר להעזר בתחושות המתפתחות בהעברה זו בתוך הטיפול כדי להבין איזה קשר משחזר המטופל בתחושות אלו ומהם הנקודות הרגשיות הכואבות יותר. המטפל למעשה הוא מישהו שמשליכים עליו תחושות והרגשות למעשה אינם נחווים בדרך כלל כלפיו מה שיכול לעזור לך להבין ש"האישו" פה אינו המטפל אלא אשתך ותחושותיה. אני בוחרת שלא לענות ספיציפית על הטיפול שבו הייתה אשתך משום שאיני יודעת את כל התמונה. מה שחשוב מבחינתך כרגע זה לנסות להבין יותר את הקשר הזוגי שלכם ולא להתמקד במטפל כי חבל.אני מאמינה שאשתך קיבלה גם דברים משמעותיים מהטיפול אחרת לא הייתה נשארת בו שש שנים. להפנות את כל האשמה כרגע כלפי חוץ זה אולי יותר קל אבל במה זה יקדם אתכם כזוג? כי הרי הנקודה פה כרגע היא המשבר בינך לבין אשתך ואולי אפילו כדאי לשקול טיפול זוגי? ליאת

13/07/2014 | 11:36 | מאת: ר.ר.

האם נתן לכנות זאת בגידה רגשית ??

מנהל פורום פסיכותרפיה