הדחקה?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

26/05/2014 | 22:38 | מאת: מיכ

ליאת שלום, האם יתכן כי יש דברים שאנחנו שוכחים אבל נזכרים בהם בעקבות הטיפול? מתארת לעצמי שכן אבל האם גם דברים שהם לא טראומטיים? כלומר יכול להיות שעכשיו בעקבות הטיפול נזכרת בדברים אפילו שבזמנו לא נחוו אצלי כטראומטיים ובעצם הם לא כאלה רק הם גורמים לי לשנוא את עצמי וממש לא להתגאות בי :( האם גם פה זה הדחקה? וזה זיכרון כזה רגיל לא פלאשבק, פשוט זיכרון שאולי פשוט מופיע......גם בלילה קצת בחלום......מה את אומרת? הייתה הדחקה? נזכרת בעוד ועוד דברים...האם חשוב לספר לה על הכל? וזה אמור לעזור??? האם זאת הדחקה שעכשיו פשוט עולה? אני מתביישת בזה..

היי מיכ רובינו לא זוכרים כל מה שקרה לנו ולעיתים נוצרים טריגרים בהווה כמו בטיפול שמעלים זכרונות. אפשר לקרוא לזה הדחקה אבל לא במובן הטראומתי שלה אלא כי ככה אנחנו בנויים, אין מה להתבייש בדברים שעולים ואם הם נראים לך חשובים וחשוב לך לומר אותם בטיפול אז למה לא בעצם? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה