לימודי פסיכותרפיה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/07/2013 | 01:30 | מאת: אנבלה

הי אני סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה בפתוחה ומתלבטת לגבי תואר שני. אני חושבת על תואר שני באוניברסיטת חיפה בפסיכותרפיה ויש לי כמה שאלות: האם האוניברסיטה נחשבת? האם באמת זהו תחום שאפשר לעבוד בו ברווחה, מוסדות, פסיכיאטרי? או שזה יותר עבודה עצמאית? אם כן האם יש בכלל עבודה בזה? איך זה נחשב מבחינת המטפלים בארץ כמו טיפול באמצעות בעלי חיים? כלומר נחשב לחוג העצמה או שמתייחסים למקצוע ברצינות כמו עובד סוציאלי לדוג? לסיכום אני רוצה לדעת אם זה מקצוע חרטה או שבאמת מתייחסים למטפלים בפסיכותרפיה ברצינות והאם יש דרישות למקצוע, כלומר יש עבודה בזה או שזה יותר עבודה פרטית. תודה רבה לכל העונה. ואשמח לקבל תשןבה למייל [email protected]

18/07/2013 | 23:24 | מאת: ענת

היי אנבלה, אני לא חושבת שיש דבר כזה תואר שני בפסיכותרפיה. איפה מצאת דבר כזה? בדרך כלל לומדים תואר שני במקצוע טיפולי כלשהו ואז אפשר להגיש מועמדות ללימודי פסיכותרפיה. צרפי קישור לתכנית אליה התכוונת, אם תוכלי.. ענת

היי אנבלה, תשובותי: -לא ניתן להתקבל ללימודי המשך בפסיכותרפיה ללא תואר שני בע"ס קלינית, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה או טיפול בהבעה ויצירה. - זה רחוק מלהיות "חוג העצמה" זה מקצוע לכל דבר - אולי אני משוחדת אבל המסלול בחיפה של לימודי הפסיכותרפיה הוא מעולה רציני ומומלץ מאד לטעמי. - ניתן לעבוד במקומות ציבוריים שדורשים הכשרה קלינית או בקליניקה פרטית או גם וגם - אם יש עבודה? תלוי רק בך...אבל כמו בכל מקצוע מי שמצליח במה שהוא עושה - יש לו עבודה. בהצלחה! :) ליאת. -

מנהל פורום פסיכותרפיה