נרקיסיזם משני או אהבה אובססיבית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/09/2012 | 14:38 | מאת: מנחם

אני בחור חרדי בן 19, ויש לי אהבה אובססיבית לבחור בכיתה שלי. בעיקרון אני מתעניין בנשים, כך שאני לא חושב שאני הומו, אבל ביחד עם זה אני מרגיש רגשות עזים ותלות עצומה בבחור - כשאני בישיבה. אני כל הזמן חושב עליו, רוצה את קרבתו. אם הוא לא מתייחס אלי הכי יפה שיש - אני נפגע עמוקות, ומרגיש תחושה רעה. כאשר אני קרוב אליו, או מרגיש שהוא אוהב אותי, מעריך אותי - אני מתמלא ברוממות. רציתי לשאול: האם ההגדרה המקצועית של הבעיה היא: "נרקיסיזם שניוני"?! ובעיקר: למה זה מגיע? מה כדאי לעשות עם זה? איך אפשר לצאת מזה?

היי מנחם, מציעה לך לא לאבחן את עצמך משום שהאבחון סתם מוביל לעוד חרדות. כמו כן אני לא יכולה לאבחן אותך דרך מדיום זה. האבחון גם אינו מהותי פה למרות שאני מבינה שאתה מנסה דרכו להשקיט את החרדות שמתעוררות בך למול התחושות שמעורר הבחור הנ"ל. אבל...זה העניין. העניין הוא החרדות או הפחדים שמתעוררים בך למול התחושות מול הבחור ואני מבינה שזה מציק לך או מעורר סימני שאלה ותהיות. השאלה היא אם יש באפשרותך להעזר במישהו? לדבר עם מישהו מקצועי על זה? אני יודעת שיש מטפלים גם במגזר החרדי ואם אתה מרגיש שיש פה משהו שמפריע לך בהתנהלותך אולי כדאי לחשוב איך לפנות לקבלת עזרה. ליאת.

מנהל פורום פסיכותרפיה