ענבל שלום שאלה לי לגבי לימודי פסחכותרפיה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

15/09/2010 | 13:44 | מאת: תמר

האם מי שסיים לימודי פסיכותרפיה ממוקדת הוא שווה ערך למי שסיים פסיכותרפיה דינמית לדוגמה.. האם הוא יכול להירשם באיגוד הישראלי לפסיכותרפיה? או רק באגודה לפסיכותרפיה ממוקדת? האם מבחינת מקומות עבודה ציבוריים יש הבדל? כשרשום בוגר בית ספר לפסיכותרפיה הכוונה גם לפסיכותרפיה ממוקדת? ושאלה נוספת.. האם מנסיונך יש עדיפות לפסיכותרפיה מסויימת- התנהגותית קוגנטיבית, דינמית, קצרת מועד? אודה מאוד לתשובותייך! תמר

15/09/2010 | 14:51 | מאת: ענבל חזקיה-חלפון

שלום תמר, "שווה ערך" - בעיני מי? בעיני האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה? - צריך לשאול אותם. בעיני מקומות עבודה? - תלוי איזה, כל מוסד ודרישותיו. בעיני ציבור המטופלים? - לצערי, התחום כה פרוץ שאנשים לא כ"כ יודעים מה כל תואר וכל הכשרה באמת אומרים. כמי שלמדה פסיכולוגיה קלינית ועברה במהלך ההתמחות הכשרה בכל השיטות שציינת, איני יודעת לומר מה עדיף ללמוד בשיטת הכשרה נפרדת. אני חושבת שאם יש גישה מסויימת שמדברת אלייך, שקרובה לליבך, כדאי לך ללמוד אותה באופן מעמיק ואז לעסוק בה, בהתאם להכשרתך. בברכה,ענבל

מנהל פורום פסיכותרפיה