לימודי פסיכותרפיה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

12/03/2009 | 17:43 | מאת: קרן

גיל שלום, בימים אלו אני מסיימת לימודי תואר ראשון במכללה האקדמית בית ברל במסלול טיפול וקידום נוער. ואחד הכיוונים שחשבתי עליו להמשך זה לימודי פסיכותרפיה. האם תוכל לייעץ לי לאן לגשת ואיפה לברר? אני במקור דרומית כך שמעבר לגבול כפר סבא, לא אפנה ללימודים. תודה רבה! קרן

12/03/2009 | 18:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום קרן, תנאי הקבלה לתכניות השונות לפסיכותרפיה משתנים מאוניברסיטה לאוניברסיטה. ברוב התכניות מתקבלים פסיכיאטרים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים קליניים בעלי תואר שני ועם ניסיון בעבודה טיפולית תחת הדרכה. אחת התכניות ה"ליבראלית" יותר היא התכנית של מכון "מגיד" שליד האוניברסיטה העברית המלמד פסיכותרפיה אינטגרטיבית. ידוע לי שלשם מתקבלים גם בוגרי מקצועות אחרים, כגון רופאי משפחה, אך אני בספק לגבי סיכויי הקבלה של מי שסיים את המסלול שאת סיימת. למכון זה מספר סניפים ברחבי הארץ. אפשרויות שסיכויי הקבלה אליהם יותר סבירים עבורך הם טיפול בהבעה/יצירה או טיפול באמצעות בעלי-חיים (נלמדות גם במכון מגיד וגם במקומות אחרים ברחבי הארץ), אך קחי בחשבון שמדובר בתחומים מאוד ספציפיים וחדשים, שיהיה קשה לבסס עליהם פרנסה לפחות בשלב זה. אפשרות נוספת היא ללמוד טיפול התנהגותי-קוגניטיבי בלבד באוניברסיטת דרבי, למשל, לימודים יקרים מאוד, אך עם תנאי קבלה הרבה יותר גמישים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

מנהל פורום פסיכותרפיה