חנוקה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/04/2002 | 11:38 | מאת: shek

אני נשואה הרבה שנים. עברנו יעוץ זוגי ארוך ,עליות וירידות במערת בפרט בשנים האחרונות. המחשבה על גירושין לא עמדה על הפרק ,אך לפני כשנתיים העזתי לחשוב עליה ואפשר לאמר ששננו נבהלנו. אנחנו רבים המון , שיחות בנושאים טכנים עוברות חלק, אבל אם נכנס איזה אלמנט קטן רגשי אנחנו רבים ונכנסים לחוסר הקשבה ומאבק כוחות. יש לנו ילדים מקסימים, חברים רבים. תמיד הרגשתי חנוקה על ידי בעלי , הרגשתי שאין לי פרטיות, ועם השנים זה גובר בפרט לאחרונה בעלי מחזר אחרי בצורה מוגזמת בעינ עד שזה מעיק עלי , המון מכתבי אהבה טלפונים בלתי פוסקים הודעות טלפוניות, מנסה ליצור מגע גופני גם כשאנחנו אחרי ריב..ואין סיכוי . הוא בכלל לא בהקשבה אלי. מה לעשות . נכון אבדה לי התשוקה האם בכלל אחרי כל כך הרבה שנים אפשר בכלל לשמר תשוקה? מה זו זוגיות טובה אחרי כל כך הרבה שנים?

14/04/2002 | 14:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שק, מרחב מחיה הוא אחד המפתחות לזוגיות טובה לאורך שנים. ייתכן שגם המריבות שהיו לכם במשך השנים שימשו בלם שהבטיח התרחקות זה מזו ותחושה של קיום נפרד זה מזה, איזה סמן לגבולות ביניכם במקום להפוך לעיסה דביקה אחת ובלתי ניתנת להפרדה. כנראה, שמשהו השתנה במרקם העדין של היחסים. לא ברור מה גורם לבעלך לחזר אחרייך ולא ברור מה גורם לך להגיב כך לחיזוריו. ייתכן שהדיבורים על גירושין עוררו אצלו חרדת נטישה כזו, שהוא מגיב בהתנהגות שנראית בעינייך דביקה. ייתכן שבחיזור אינטנסיבי מדיי כשמישהו כלשהו היה מפגין בך עניין כה גדול לא היית עומדת בכך כי זה היה מחייב אותך לקבל את עצמך במידה רבה. זו כמובן השערה שאימותה דורש להכירך אישית. על כל פנים, אני מכיר לא מעט זוגות שמדי פעם פנו לטיפול זוגי, הצליחו לשמור על איזון מסוים למשך כמה שנים, האיזיון הופר בעקבות אירוע כזה או אחר, הם שוב פנו לטיפול והאיזון חזר. אם הנישואין חשובים לך, הייתי מציע לך לחזור לטיפול זוגי, לאו דווקא אצל אותו יועץ שטיפול בכם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

15/04/2002 | 12:10 | מאת: shek

קראתי את תשובתך ופשוט הבנתי מדוע לפעמים אני יוצרת ריבים על מנת לשמור על מרחב האישי שלי, שכל כך חסר לי כל השנים. כבר שנתיים יש לי מערכת יחסים נוספת עם אישה (בפעם ראשונה ) , בעלי בהתחלה קיבל אבל במשך הזמן בגלל מורכבות המערכת והלחץ שהרגיש שמופעל על ידי חברתי , לא התנגד אבל גם לא תמך.היא בת בית אצלנו. אני לא מקשרת בין הדברים מכיוון שהבעיות שלי עם בעלי היו מזמן ועל אותם נושאים תמיד. למרות הריבים.. אנחנו מדברים, חברים, משתפים לא מסתירים אחד מהשני ..אבל אף פעם לא ההיה שקט, תמיד מתח. אפילו לא התפניתי לבדוק מצידי אם יש שינוי בזהות המינית שלי מאיפה מתחילים?

מנהל פורום פסיכותרפיה