אימפוטנציה של מוטיבציה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

09/01/2020 | 00:01 | מאת: נועם

היי ליאת, שמי נועם ואני בן 23. קודם כל חשוב לי לומר שאני מעריך את התייחסותך זה לא מובן מאליו : ) בדיוק היום אני חוגג יום הולדת 23 וכמו בכל שנה מגיע שלב החשבון נפש ואיתו איזושהי זריקת מציאות. אני בשלב בחיים בו אני משוחרר שנה ועדיין גר עם ההורים. אני חווה תקופות שהולכות וחוזרות של שינה מרובה עם חוסר חשק מוחלט לקום מהמיטה ולעשות דברים שאני אוהב ( יכול לישון 15 שעות ביום בלי בעיה). חשוב לי מאוד המשמעות שאני מעניק לחיי ובהיעדר כזה אני נכנס לדיכאון, חוסר החשק לקום מהמיטה מונע ממני לעשות דברים ומכניס אותי ללופ עם עצמי שאיני מצליח לקטוע, לכן החלטתי שאולי כדאי לפנות לטיפול ולבקש עזרה. הייתי בעבר בטיפול שקצת פחות התאים לי בדיעבד ואני יודע שיש המון סוגים של תראפיה. איך אוכל לדעת מה הכי מתאים עבורי? תודה ויום טוב :)

היי נועם יש לי תחושה ע"פ האופן שבו כתבת וניסחת את המצב שאתה נוטה לנתח דברים באופן מאד רציונאלי ושכלי. הבעיה היא שכאשר סובלים מדיכאון כפי שתיארת הסיבות לו הינן בדר"כ רגשיות. משמעות זה משהו שהוא מאד חשוב , מאד, אבל משמעות שכלית ללא תקווה מאחוריה או אמונה בכוחותיך היא בדרך כלל ריקה. ככה שבעצם העניין הוא רגשי. כלומר: כיצד ואיך אתה מוצא את הכוחות לשוב ולהרגיש שיש טעם ותקווה ? האם יש משהו מאחורי חוסר הכוחות שעוצר אותך? את כל זה כדאי וחשוב לברר בטיפול. טיפול יכול להיות בדרך כלל קוגנטיבי התנהגותי או דינאמי או משולב. אני מרגישה שדווקא חשוב שתלך לטיפול משולב. תוהה מה לא התאים בטיפול הקודם שהיית בו? אם אתה רוצה לפרט? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה