סלידה מהתנהגות בעייתית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/12/2018 | 14:46 | מאת: ויקטור

אני גר בבית שיש בו צעקות וויכוחים כל הזמן ושמתי לב שיש אצלי הפרעה בבטחון העצמי -קשה לי לדבר עם אנשים חדשים/להתווכח ולהיות אסרטיבי במקומות ציבוריים ורוצה לדעת אם יש קשר בין השניים ומה הפתרון ?

היי ויקטור בהחלט יכול להיות קשר. הרבה פעמים כאשר גדלים באווירה שיש בה אלימות מילולית או אפילו תחושת אלימות ומאויימות זה מקטין את הבטחון העצמי ויוצר תגובת נגד: קושי להיות במקום כועס (כי למול צעקות הילד מקטין את עצמו גם אם לא במודע ) במידה ומה שתיארת מפריע לך חושבת שזה יכול להיות נושא מצויין לטיפול רגשי. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה