חרדה סחרחורות ובחילות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

05/08/2018 | 13:41 | מאת: מרינה25

אשמח אם תכוון אותי האם השאלה קשורה לפורום זה ואם לא אשמח אם תגיד לי לאן שאוכל לקבל עזרה. בתקופה האחרונה שמתי לב למצבים מוזרים בי , זה התחיל מסחרחורת במועדון והמשיך לסחרחורת במסעדות ובמקומות עם אנשים. אני סובלת מסחרחרות כבר שנה וחצי עברתי את כל הבדיקות האפשריות אצל כל רופא והכל תקין. ובכל זאת , זה לא עוזב אותי. אני יכולה לשבת עם חברים או אחד על אחד עם חברה ולחוש סחרחורת בחילה הזעה אני ישר מסמיקה , תחושה של רצון לברוח משם ולהסתגר עם עצמי. אני לפעמים במועדון או במסעדה פשוט קמה בורחת לשירותים מתחילה לנשום ולהרגיע את עצמי. זה עובר לכמה דק וחוזר שוב כשאני חוזרת לאנשים. האם זה התקפי חרדה ? מי מה זה נגרם פתאום ? בחיים לא היה לי את זה.. למדתי פסיכופתלוגיה במסגרת התואר שלי השנה וכשהתחלנו לדבר על סימפטומים פתאום התחלתי להרגיש את כולם. אני משתגעת ? לפנות לאיש מקצוע ?

היי מרינה קודם כל את לא משתגעת. בהחלט ייתכן שמדובר בהתקפי חרדה ע"פ התאורים שלך העניין עם התקפי חרדה, כפי שכתבת, שהם יכולים להופיע גם ככה פתאום ללא טריגר. מכיוון שהם מרגישים כמשהו מפחיד את לוקחת את זה בתוכך למקום של : "אולי אני משוגעת"? וכך החרדה גוברת.... הרבה פעמים אנשים מגיבים כך למול התקפי החרדה ואז נוצר: הפחד מהפחד בטיפול שמשולב אלמנטים של טיפול קוגנטיבי התנהגותי ניתן לעבוד על הסיבות לחרדות דווקא בתקופה זו וכן ניתן ללמוד להתמודד טוב יותר עם החרדה כשהיא מתרחשת, מה שבדר"כ גורם להפחתת ההתקפים שבוע נעים ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה