מקרה שקרה לי בטיפול..................

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

25/07/2018 | 15:11 | מאת: mika

הי ליאת, מה נשמע? רוצה בבקשה לשתף במקרה שקרה לי בטיפול. לפני 3 שבועות בערך הייתה אמורה להיות פגישה , המטפלת ביקשה באותו היום שנאחר אותה אך לא יכולתי וסיכמנו שניפגש כרגיל. נפגשנו ואחרי כמה דקות מהפגישה ראיתי ג’וק בחדר . נבהלתי וקמתי מהכיסא , המטפלת לא הצליחה להרוג אותו ואז ראיתי עוד אחד , וברחתי מהפגישה( בדיעבד הבנתי שהייתה בעיית תברואה) המטפלת סימסה והתנצלה וקבענו למחרת. ואז המטפלת אמרה שתרגיש בנוח אם לא אשלם על הפגישה אני התעקשתי לשלם ובסוף המפגש האחרון אכן שילמתי בפועל. ואמרתי לה שאני לא רואה סיבה שלא לשלם. המטפלת אמרה שאני לא יודעת לקבל. מאוד נפגעתי מהאמרה שלה . אני מרגישה שבמקום שתראה בכך הערכה שלי כלפייה היא רואה זאת כאי יכולת לקבל. מה גם, שתכלס אם היה הפוך ואני הייתי מבטלת מפגש בהתראה קצרה כן הייתי מחוייבת בתשלום והיא כאילו ״ביטלה״כי הקליניקה שלה לא הייתה במצב לארח מטופלים. מאז המקרה יש לי תחושות קשות כלפייה וכלפי הקליניקה שלה. יש בי כעס עלייה גם שלא מדבירה את הקליניקה. וגם על המשפט שאמרה לאחר ששילמתי לה . מה דעתך? תודה

27/07/2018 | 11:30 | מאת: א.ה.

הי מיקה, לפני שליאת תענה. כתמיד ההמלצה היא ממש להחזיר הכל לטיפול. הג'וקים הגיעו, כנראה, בגלל שממש קודם *כן* הייתה הדברה ואז הם יוצאים באטרף מהביוב כבמחזה היצ'קוקי. דברי איתה על הפגיעה שלך מדבריה. אם נפגעת באופן עוצמתי כזה, שווה לבדוק אם בכל זאת יש משהו בהצעה שלה לפרשנות כקושי לקבל, או להדוף כשנותנים לך. נסי לחשוב על זה. ובבקשה - לטיפול. העתק הדבק מכאן. התקבלי את דבריי, או שאת חשה תוקפנות מולם? א.ה.

היי מיקה אני מוצאת שנושא הגוקים במפגשים ראוי לכתיבת מאמר...יש כ"כ הרבה מקרים והתרחשויות סביב זה. במקרה שכתבת יש סיכוי שאני זו שהייתי בורחת מהקליניקה:) עד כאן התייחסותי ההומוריסטית והרצינית: נשמע שאיכשהו ממשהו שאמור היה להתפרש בטוב- הן מצידך והן מצידה קרה משהו הפוך ואחר. כאילו כל אחת מכן אינה יכולה לראות את הטוב במעשה. נראה שעל זה אפשר לדבר. על האפשרות שיש כוונה טובה מצידה וגם כמובן מצידך ואז איכשהו מתוך אותו מקום יוצאת גם תחושת חמיצות כעס? אכזבה? בקורת? אולי זה קורה גם במציאות כאשר מעשים שאחנו עושים התנהגויות או מילים יכולים להתפרש לכאן ולכאן ועל מה אנחנו בוחרים להסתכל? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה