בבקשה חייבת עזרה בשביל הבת שלי בת 10

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

02/04/2018 | 17:36 | מאת: ליאת

שלום ילדה בת 10 עם משקל של 100 קילו ניסינו דיאטות של קופת החולים לא עזר וגם תורים ארוכים מאוד בין תור לתור. לילדה יש מאמנת כושר אישית אך ללא שינוי . לילדה אין בעיה בבלוטת התריס. אני זקוקה לעזרה בבקשה אני מרגישה שאני מאבדת את הילדה שלי . הילדה שלי סובלת מבחינה חברתית וזה משפיע אליה מבחינה נפשית ולימודית ועוד .... בבקשה תעזרו לי מה אני צריכה לעשות ? פסיכולוג קופת החולים שלח אותנו לפסיכותרפיה ואין בעיר שלי ואני לא יודעת למי לפנות

היי ליאת מבינה מאד את מצוקתך. קשה מאד להרגיש קושי אצל מי שהכי יקר וחשוב לנו ובודאי אם מדובר בילדה. נשמע שאת בעצם מבינה שיתכן שהקושי אינו פיזי אלא רגשי (אולי שילוב) ולכן משמעותי לטפל בה מבחינה רגשית. חוששת שיתכן שנוצרה אי הבנה לגבי מה שאמר הפסיכולוג. שירותי פסיכותרפיה שזה: טיפול בשיחות קיימים בכל עיר, בדר"כ יש שתי אפשרויות: או לגשת לאחד מנותני השרות כלומר: מרפאות של הקופה או לנסות לקבוע פגישה עם מטפל עצמאי שעובד עם הקופה בהסדר. חשוב שזו תהייה/זה יהיחחה מישהי/הוא מנוסה בטיפול בילדים כמובן והדרכת הורים. מי שיכול בדר"כ לתת שרותים אלו הם: פסיכולוגים קליניים, עו"סים קליניים, לעיתים גם מטפלים בהבעה יצירה או פסיכיאטרים אשר הם בוגרי בית ספר לפסיכותרפיה. נסי לחזור לאותו פסיכולוג שהפנה אותך ולההבין יותר כיצד את מגיעה עם הילדה לשיחות. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה