חרדה קשה שמפריעה לתפקוד

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

09/01/2018 | 15:02 | מאת: דנה

שלום אני בת 27 הגובה שלי הוא בדיוק 1.40 אני שונאת את הגובה שלי,אני נמוכה מתחת למומצע,גמדה,ננסית,דרדסית. נמאס לי להרגיש כמו ילדה קטנה אני רוצה להרגיש אישה אמיתית. אני מקנאה ברמות באותן הבנות הגבוהות, זה כל כך משנה. הייתי מעדיפה להיות 1.80 מאשר 1.40. ואני חסרת אמונה לכל הקילשאות האלו שזה יפה כי זה שקר,כי זה לא האידיאל,רחוק מכך. ,אבל זה לא עובד,זאת רמאות עצמית. למה? כי אני לא מקבלת את זה. ולעולם לא אוהב את עצמי שאני ככה. אני אובססיבית לגובה שלי,זה נהפך להיות כל חיי,בלי הגזמה,ממש בצורה מטרידה. החסרון הזה מוריד לי את כל הביטחון העצמי,מוריד לי את כל החשק לצאת מהבית,מרוב בושה בעצמי. הפחדים והלחצים נוצרים מתוך מחשבות שגברים לא ירצו אותי בגלל הגובה שלי (המכה) ככה אני מרגישה,ואני באמת לא יכולה לשלוט על הרגש,הוא אוטם אותי ומכאיב לי מבפנים.

היי דנה כתבת בכותרת חרדה קשה שמפריעה לתפקוד אבל ממה שאת כותבת מרגישה שזה משהו אחר. את בעצם מדברת על נושא שקשור לערך עצמי, דימוי עצמי, היכולת לקבל את עצמנו כפי שאנחנו גם עם מה שאנחנו פחות אוהבים. חוסר הקבלה הזה הולך ותופס מקום וכך נשמע שקשה לך בעצם "לזכור" גם את החלקים האחרים שאני מאמינה שקיימים אצלך הן פנימית והן חיצונית. נשמע לי שטיפול רגשי שיעזור לעבד את התחושות סביב העניין יכול מאד לעזור ולחזק אותך להרגיש את כולך ולא רק את נושא הגובה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה