חששות ועצבות שתוקפים אותי בעקבות מחלה כרונית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

04/01/2018 | 13:58 | מאת: דניאלה

בשבועיים האחרונים הייתי חולה בצורה קשה בנוסף יש לי מחלה כרונית כל זה הוביל אותי לחששות ועצבות. אני מטופלת אצל פסיכיאטר לוקחת תרופות פסיכיאטריות אבל חוץ מזה אין לי שום טיפול אחר. אני שבועיים לא יצאתי מהבית בגלל המחלה ופעם ראשונה אחרי שיצאתי הרגשתי חרדה בחוץ שחס וחלילה יקרה לי משהו. רציתי לשאול איך דרך פסיכותרפיה אפשר לטפל בחששות האלה ולהרגיש יותר טוב ובנוסף איך אני יכולה להסיח את הדעת שהחששות באות לי יחד עם העצבות. תודה רבה

היי דניאלה הרבה פעמים השילוב שהכי עוזר זה טיפול תרופתי יחד עם טיפול רגשי - שיחות. בפסיכותרפיה ישנה אפשרות לעבוד על בחרדה שפוגשת אותך כשאת יוצאת מהבית בכל מיני כלים שהמטפל מלמד אותם בתוך הטיפול ואת מתנסה בהם אחכ בפועל. במידה ומדובר ב CBT או שאם מדובר בטיפול יותר אינטגרטיבי מדברים גם על החרדה מדוע היא מתרחשת כעת באלו מצבים ועוד. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה