שנה טובה וחגים שמחים............................

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/09/2017 | 20:29 | מאת: מיכ...

היי ליאת יקרה! שנה טובה, מה שלומך? אני בסדר..ממשיכה. רוצה לברר מה דעתך, אני בטיפול דינמי, הפסיכו' שלי היא פסיכולוגית קלינית,סיימה בהצטיינות, משתלמת המון, מאוד מקצועית, אבל פה אני מתלבטת איפה עובר הגבול בין טיפול דינמי לטיפול ממש באנליזה...יש לה ספה בחדר בנוסף לכורסאות, בדרך כלל אני יושבת על הכורסא מולה...יצא שעברתי לספה והגעתי לסוג של רגרסיה...כנראה. רציתי לעזוב את הטיפול כמעט...אני לא בטיפול אנליטי אז למה יש לה ספה לשכב? באינטרנט כתוב שיש הבדל בין אנליזה לדינמי בצורת הישיבה ובתדירות..אז מקסימום נפגשות פעמיים בשבוע. איך אפשר להעמיק, שהיא בעד אם היא לא פסיכואנליטיקאית? האם זה אפשרי? האם אתקע ברגרסיה? למרות שהיא טוענת שזה לא קרה מעולם, תמיד התאוששתי והמשכתי רגיל ויש לי כוחות......השאלה האם לה יש? כוחות? סמכות לחפור ככה? להכנס לרגרסיה כשאני על הספה? הרגשתי כמו תינוקת קטנה, שכבתי בשקט ללא מילים, היה לי קשה להתבטא והחזקתי משהו לחיבוק....התקפלתי כעובר..זה מבהיל אותי ולא יודעת אם רוצה לחזור לספה הזאת בכלל.... בעיקר נלחצת כי זה לא אנליזה..גם לא הפנוזה..אבל האם מקובל בדינמי? תודה וגמר חתימה טובה..(הלוואי שתעני בקרוב, קשה לי עם המרחק בתשובות)

היי מיכ מה שלומך? אני בהחלט מבינה את החששות. נשמע לי שכדאי לשאול אותה הכי ישירות אם יש לה הכשרה לכך כמו גם מהו ההבדל וכן בעיקר ומה לדעתה ולדעתך זה ייתן. האם זה יקדם אותך האם זה כדי להגיע למקומות שלא נגעתן בהן האם זה בטוח לך ועוד? החששות מאד לגיטימיים שנה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה