אמפתיה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

05/03/2017 | 08:48 | מאת: מיכ...

היי ליאת, לא אמרתי אבל המטפלת דברה גם על כשל אמפתי שלה...אני נוטה בדרך כלל ליחס אליי את ה"אשמה" בכל דבר.. גיליתי משהו בשד, לא נראה לי נוראי, כבר בערך חודשיים שזה שם..די התעלמתי, חשבתי יעבור...אבל פתאום נלחצתי בגלל מישהי שחולה בזה וראיתי אותה מולי..זה הכה בי...קבעתי פגישה נוספת והיה לי קשה לחכות לומר לה. אז כתבתי לה בווטסאפ, את יודעת מה עשתה? היא התקשרה אליי, הייתי בשוק שהיא התקשרה. היא הייתה מאוד אמפתית, שאלה בהגיון שאלות וכמובן שהחלטתי ללכת להבדק אבל הכירורגית שד רק בעוד 4 חודשים :( אז קבעתי תור לרופאת משפחה דבר ראשון.. המטפלת הייתה סופר אמפתית פתאום..קצת הייתי בשוק מזה. אבל היה לי טוב ונעים והרגשתי שהיא איתי בכל דבר שאעבור, כנראה שהפחד נטישה והכעסים שדוברו פתאום קרבו בנינו....אני מעריכה אותה וסומכת עליה מאוד...למרות הנפילות והכשלים..כנראה שזה בא באמת מאיזשהו מקום רחוק בעבר. מקווה לטוב, בדקתי המון באינטרנט על סרטן השד...כנראה שזה לא רציני כל כך?..לא בטוחה, אבל חייבים להבדק. ותודה על תשובותייך, על ההסבר וההבנה.

06/03/2017 | 10:43 | מאת: sigal

יש כרורג שד בכל הקופות לדעתי דרך הביטוחים המשלימים למינהם... אל תחכי..וברור שהיא אתך...

היי מיכ אני רוצה לרגע להיות יותר ברורה כי לפעמים אמפתיה בלבד לא מספיקה. בתור מי שמפנה מטופלות שלה מיידית לבדיקת שד , בגלל סיפור אישי שלי שממנו הבנתי עד כמה עניין הזמן הוא קריטי, מיכ ... בשאלה האם יהיה ניתן לרפא את הסרטן או לא. התעלמת חודשיים...שזה אנושי. כולנו מדחיקים ומכחישים. אבל לקבוע תור לעוד 4 חודשים אצל כירורג שד זה ממש לא נכון. ממש. עדיף להבדק מיידית ממש ואצל מישהו ממש טוב (יש הרבה לא טובים מספיק) ובמקרה הזה לדעת את האמת בתקווה שזה אכן כלום ושום דבר. מה את אומרת? ליאת

09/03/2017 | 07:26 | מאת: א.ה.

סיפור אישי, כתבת... לבי ננגע. פשוט איתך, א.ה. (אני עוברת בדיקות באופן קבוע - שדיים, שחלות וכד'. הכל תקין)

היי א.ה יקרה ורגישה שכמותך תודה רבה אני אחרי הכל כבר :) ושמחה לשמוע שאת בודקת ושהכל תקין זה כ"כ חשוב. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה