התלבטות לגבי המשך טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/01/2017 | 20:04 | מאת: ש

שלום ליאת. מטופלת כבר 5 שנים. הרבה פעמים קורה פעם בחודש בערך שפתאום המטפלת מתהפכת עלי. במקום להיות אמפתית, קשובה ומנסה לעזור, פתאום היא אומרת משהו שמכאיב יותר. אני מספרת לה על איזה מקום של קושי והיא תוקעת לי שם את הסכין ומסובבת. בפעם האחרונה שזה קרה אמרתי לה שאני מתלבטת אם לבוא לפגישה שלנו, בסוף באתי ושהסברתי לה על מה ולמה נפגעתי כל כך. אמרה: "צר לי שהיה לי פה פיספוס". הפספוסים האילו שלה קורים יותר מידי לאחרונה ואני מתלבטת אם להמשיך. אולי היא לא מתאימה יותר בשבילי. בנוסף לכך יש שני נושאים מאוד מרכזיים בחיי שעולים וצצים מידי פעם. עליהם אני לא מרגישה נוח בשום אופן לדבר איתה. בגלל שהיא התהפכה עלי כל כך הרבה פעמים. לא כל כך סומכת ואת הדברים האילו מעדיפה שלא לשתף אותה.

היי ש נשמע לי שכדאי להבין איתה יותר חעומק מהי הכוונה ב "היה פה פיספוס". האם היה שם חוסר אמפתיה? או תוקפנות? אולי זה למשל לא מה שהיא אומרת אלא האיך? אולי חשוב להבין האם היא חשה שאינה יכולה להגיד לך דבר בניגוד לדעתך או שאולי זה באמת האופן שבו היא אומרת שיוצר התנגדות. חשוב גם להבין למה בחוויה שלך זו התהפכות...שוב האם בגלל התוכן או בגלל האופן? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה