קשיים בטיפול מול מטפלת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/01/2017 | 00:23 | מאת: מור

שלום ליאת, יש לי מטפלת שאני מאוד אוהבת אני אצלה בטיפול כשלוש שנים הבעיה ,היא נוקשה מאוד כלפיי ,פוגעת בי ו,מתסכלת אותי אז מספרת לי שהיא עושה את מה שהיא מאמינה בו מבחינה מקצועית.. יש לי נכונות להתאמץ לשאת את כל הכאב אבל מרגישה שכבר איני מסוגלת עוד מבחינה נפשית. אני מרגישה לפעמים מטומטמת שאני ממשיכה ההתנהגות שלה מרגישה לי לפעמים חוסר כבוד כלפיי.היא עוזרת לי בדברים מסויימים ולכן אני מאוד מעריכה את המקצועיות שלה אבל למעשה היא מכאיבה לי מעל ומעבר לא נראה לי שמטפלת שמכאיבה לי בעוצמות כאלו וגורמת לי להרגיש ככה היא טובה לי לדעתי ולמרות שהיא עוזרת לי המון בדברים מסויימים אין סיבה שאצא ממפגשים איתה בהרגשה רעה כל כך,לדעתי אסור לי להסכים לזה פתחתי את כל הרגשות האלו מולה נשמע שקשה לה להתמודד עם הביקורת מצידי שורה תחתונה אני רוצה לסיים שם באמת בלב שלם הבעיה שקשה לי לעשות את הסיום אין קשר חם,אין אמון ואין הדדיות אין אנושיות בסיסית מצידה לא יודעת מה משאיר אותי שם,אני סובלת המון כתוצאה ישירה מהמטפלת והטיפול איך עוזבים טיפול אין לי אומץ ..איך יוצאים מזה?

היי מור אני מבינה את התחושות הסותרות. מחד היא עוזרת לך באיזשהו אופן מאידך משהו באינטראקציה ביניכן מרגיש לא מספיק אנושי או מכאיב. קודם כל, טוב שפתחת איתה שנית, השאלה היא אם את חשה שזה באמת קשור למי שהיא או שמשהו באינטראקציה ביניכן מזכיר לך גם קשרים ומערכות יחסים אחרות שבהן עולות התחושות הללו ואז אולי שווה לעבוד על מה שקורה, מה עולה מדוע וכו... חשוב שתקשיבי בטן ולאינטואציה...זה תמיד הכי חשוב. שבת נעימה ליאת

15/01/2017 | 08:41 | מאת: sigal

הי מור, קראתי אותך התהפכה לי הבטן , ואז קראתי את ליאת ונשמתי ... רוצה לשתף אותך בפרק ב' שלי בטיפול . הייתה לי מטפלת מדהימה היה קשר חם אמפטי אוהב ובכל זאת לא הפסקתי לריב איתה בשנה האחרונה . כן זאת הייתה השלכה כואבת ליחסים שלי עם אבא . ידעתי שאני משחזרת איתה ולכן נאבקתי על הטיפול . בנקודה מסוימת היא החליטה באומץ שזהו הטיפול מסתיים ...זאת הייתה מבחינתי נטישה בעיטה החוצה , כואב ביותר . בתוכי ידעתי שזה הכי נכון שמגיע לי מטפל אחר כזה שיוכל להכיל אותי על כל מה שאני מביאה איתי . מטפל שלא יגרום להשלכות כאלה . מסכימה עם ליאת שתבדקי עם עצמך זה כל כך קשה במיוחד שאת תלויה בה . תנסי לקחת מרחק ולכתוב לעצמך באומץ מה עובד מה לא עובד בטיפול שלכן . אם כל הכבוד למושג השלכה קצת שוכחים שלטנגו צריכים שניים וזה לא נפסק עם המטפל לא משנה את הדרך שלו גם .כי כדי ללמוד איך לעשות אחרת צריך ללמוד שיש אחרת. היום יש לי מטפלת שאני יכולה להגיד לה הכל אני לא חוששת, למדתי בטיפול הקודם לאט לאט לדבר ישיר ,אבל יש לי היום מטפלת שלא מפחדת מביקורת שמוכנה לקבל שגם לה יש חלק באינטרקציה ולא הכל בה משם . בשל האמוציות שהיו בסוף הטיפול הקודם (אני עדין בקשר איתה וסיימנו מדהים ) הגעתי לטיפול בהרגשה שאני אוייב העם והמדינה ... אני לא !!!!!!! נכון שבזכות המשבר עם הקודמת למדתי לקבל שיש לי חלקים מאוד קשים באופי אבל בטיפול הזה למדתי שזה בסדר וצריך ללמוד איך לווסת אותם ולטפל בהם , הם רצויים ואני מרגישה שכולי רצויה בחדר לא רק שאני מתנהגת כיאות. למה אני משתפת אותך בזה כדי שתדעי לא הכל זה את !!!!! המטפל מביא את עצמו ואת האופי שלו את האגנדה הטיפולית שלו . שכן עוזרת אולי בדברים מסוימים אבל מקשה במקומות אחרים (הטיפול היום מטפל בדרך שונה איטית יותר פחות ישירה וכואבת ואני מרגישה שאני יכולה ) המטפלת הקודמת הייתה ישירה קשוחה משהו דוחפת , ברגעים מסוימים זה היה מדהים ואני מודה לה על כך ובמקומות אחרים הייתי זקוקה לצעדים קטנים קטנים לנשום וכל נשימה כואבת לי בצלעות לתת לכאב לשכוח ולנשום שוב ... אפשר להפסיק טיפול בדרך יפה כזו שתצליח להמשיך טיפול במקום אחר ...ובכל זאת תבדקי עם עצמך ואיתה שוב ושוב שזה לא בריחה כי פתאום הגעת לשלב קשה . את מכירה את עצמך ויודעת בכנות האם את בורחת מקשרים כשקצת קשה . האם את נוטה לראות את הדברים בדרך אובייקטיבית וכנה או מערבבת את העבר בהווה . יש לכן קשר טוב ככה זה נשמע לא הייתן מחזיקות שלוש שנים ללא קשר חם אמפטי ועם אמון בסיסי ...את לא נשמעת לי מזוכיסטית שבאה כדי לסבול ....אני מאמינה בקשרים מאמינה בטיפול , והכי מאמינה שמטופל יודע באמת באמת בתוך הבטן הרכה מתחת למיניפולציות ולקשיים מה נכון לו .... בהצלחה

היי לשתיכן התגובה של סיגל מאד מאד חשובה כי חשוב לי לומר בפה מלא ובאופן מאד ברור: לא הכל זה "על המטופל" לא הכל זה השלכות אני חושבת שתמיד, אבל תמיד, המטפל צריך לבדוק גם מה החלק שלו ואם יש לו חלק אז עמוד מאחוריו באומץ ובאותנטיות. מטפלים הם בני אדם ועליהם להכיר בכך גם בתוך טיפול אחרת מטופל עלול לצאת מטיפול בדיוק כפי שסיגל כתבה בתחושה שהוא "אויב העם". עדיין, לא כל מטופל יתאים לכל מטפל ולהיפך, חשוב להכיר גם בזה, הנקודה היא לא העדר המושלמות או העדר פגמים אלא האומץ להודות בהם (מצד שני הצדדים...) ליאת

16/01/2017 | 14:12 | מאת: sigal

חייבת לציין שאני יודעת שזה לא מה שהיא חושבת עלי . וכן היא נהגה באומץ והפסיקה את הטיפול ואמרה לי שמגיע לי מטפל שיהיה מסוגל להכיל את החלקים היותר קשים . הישירות שלה שקידמה כל כך הורגשה לחלקים האלה כמוחקת כדוחפת לפינות ואז הם הגבתי בהתאם לדפוסים שלי ...עצוב אבל למדתי שגם במקומות שיש קשר טוב ובריא וגם כשיש אהבה והערכה משני הצדדים , אין יכולת לגשר על מה שכל אחד מהצדדים מביא איתו . תודה לך על מה שכתבת

15/01/2017 | 13:31 | מאת: ממליצה

ממליצה לך לעשות אתזה. ללכת עם הלב שלך ולהפרד משום שגם עכשיו קשה לך מאד אז מדוע להמשיך לסבול? מנסיוני, עברתי מטפלת בגלל הרגשה דומה למה שתיארת המעבר לא היה פשוט, אך היתה בליבי החלטה. ואני לא מתחרטת! לכי עם האינטואיציה בהצלחה

מנהל פורום פסיכותרפיה