התאפקות לקקי ופחד

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/01/2013 | 00:14 | מאת: ע'

שלום, בתי בת שנתיים ו-7 חודשים. מסביבות פברואר-מרץ שנה שעברה היא החלה לדלג על יציאות יומיות. היא היתה אז במשפחתון,עד לזמן זה היו לה יציאות יומיות סדירות ממש על השעון. באותו זמן - אולי קצת אחכ - היא התלוננה על כאבי בטן , החלו להיווצר יציאות קשות , סבלה לזמן מה מפיסורה בעקבות היציאות הקשות אך עדיין המשיכה לעשות קקי כביכול כרגיל רק עם מרווחים של כיומיים בין היציאות. עשינו בדיקת צואה והתגלו שאריות פרזיטים. נתנו לתקופה קצרה נורמלקס ולאחר תגובה שנראתה כאלרגיה - הופיעו פריחות על העור הולכות וחוזרות הפסקתי את הטיפול. במקביל דאגנו לתזונה קלה יותר , עידוד שתייה וכו'. היציאות חזרו להיות רכות. בסביבות אפריל בעקבות תלונה שלה על גירוד ודיגדוג בפי הטבעת בדקנו וראינו תולעת. זה קרה פעמיים בטווחי זמן שונים עד היום , האחרונה שבהם לפני כחודשיים. לפני כחצי שנה לאחר נסיונות טבעיים יותר, נתנו וורמקס מנה אחת , לא חזרנו על המנה השניה. הפעם לפני כחודשיים נתנו וורמקס - פחות מהכמות המומלצת למנה הראשונה והתגובה שלה היתה דרמטית: היא לא ישנה כל הלילה, שילשלה המון ,כאבי בטן, עלה לה החום בין לילה - ובבוקר התפרצות של שיעול , נזלת. בעקבות התגובה הדרמטית הזו לא חזרנו על המנה השניה! במקביל -לאחר שנדמה היה שהיא כבר בשלה, בחודש אוגוסט התחלנו גמילה. ישיבה על האסלה למתן שתן לא היתה בעייתית וצלחה מהר מאוד. הבעיה נשארה עם היציאות. לאחר פעם אחת שעשתה קקי באסלה - מלווה במעט פחד שלה (בחודש אוגוסט) ותגובת שימחה שלנו היא החלה להפגין פחד גדול מיציאות , כל פעם שמרגישה - (וזה עד היום ואפילו היום מחמיר!) שהקקי דוחף החוצה היא ממש עם צמרמורות מהדקת הסוגרים! בוכה ובקול אומרת :"אני לא רוצה שיצא הקקי" "קקי אל תצא" במקביל כמובן מתלוננת על כאבים בבטן ובטוסיק. אנחנו ממש מיואשים , לא יודעים מאיפה להתחיל ומה לעשות כצעד הבא. איך לשחרר אותה מהפחד מהקקי ? מה לעשות? מה לא לעשות? אני חושדת שהדילוגים על היציאות החלו מהמשפחתון כאשר החל תהליך גמילה של שניים אחרים בן ובת והתהליך של הבת היה ארוך ומלא פספוסים. ואני חושדת שהתגובה לפספוסים ובכלל ההתייחסות לקקי כאל מלוכלך ומסריח (מילים ששמעתי בעצמי ולצערי לא הייתי מספיק חכמה להגיד משהו..) עשו משהו בעכבות. בתי סובלת בנוסף גם מהרבה פצעונים בעור על זרועות הידיים וסביב השפתיים והלחיים. אני שמה לב שזה גובר סביב זמן של תלונות על גירודים בטותודה על העזרה

יציאות קשות וכואבות יחד עם פיסורה שמחמירה את הכאב יכולים לגלרום להווצרות חרדה מפני יציאה ובעקבותיה להתאפקות אוטומטית עם הרגשת הלחץ ליציאה ולרצון שמביעה כלכך בכנות במילים "קקי אל תצא" כדי להמנע מכאב שמאיים בכל יציאה. הסיבות להתחלה של יציאות קשות בשנה שעברה יכולות להיות רגשיות כפי שתארת אך גם יכול להיות אחרי מחלה וירלית או מסיבה רפואית אחרת כמו אלרגיה למזון כלשהו(בגלל הפריחות שתארת) או אפשרות של צליאק. אני ממליצה לעשות בדיקת דם לצליאק ותפקודי בלוטת התריס ולפנות למומחה לאלרגיה. בכל מקרה הטיפול הוא ריכוך היציאה כך שתהיה יציאה במרקם של דייסה סמיכה או חתיכות מאד רכות . תגובה של פריחה למתן נורמלקס היא מאד נדירה אך אפשר לנסות תרופות מרככות צואה אחרות כגון סירופ אבילאק 10 מל-15 מל ליום או שמן פרפין 10-15 מל פעם ביום. לתת חיבוק גדול ומרגיע ולהגיד את המילים "היום הקקי לא כואב" "בי בי קקי".את האבילק או שמן פרפין (אפשר גם שניהם יחד) במינון שיגרום ליציאה רכה כל יום יש להמשיך במינון זה לפחות חצי שנה בעיקביות ורק אחר כך לרדת לאט לאט עד הפסקת טיפול. יהיה קשה להשלים את הגמילה מטיטול כאשר מתאפקת ואני ממליצה להציע לה לחזור לטיטול באופן זמני.

14/12/2018 | 11:31 | מאת: נתי

שלום גם ביתי עם בעיות דומות של עצירות ומיד אחרי טיפול ראשון בנורמלקס הופיע פריחה בכל הגוף ופנים נפוחות

נדיר מאד שיש פריחה בגלל הנורמלקס.תכשירים מרככי צואה אחרים הם סירופ אבילק (או לבלק בחלק מהקופות) ושמן פרפין.כל אחד מהם 1-2 מל לקג ליום. אפשר גם לשלב את שניהם אם העצירות לא משתפרת עם תכשיר אחד.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער